• TV-Gids

Parasite

TV-Tip

Ki-taek en zijn gezin raken gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxe bestaan te profiteren.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Recensie ★★★★★

De familie Kim mag dan geen rooie cent hebben, vindingrijk zijn ze absoluut. De zoon van het stel krijgt een baantje als bijleraar bij een rijk gezin en al snel staan ook zijn zus, vader en moeder voor diverse diensten op de loonlijst. Maar als ze het ervan nemen in het prachtige huis op een avond dat de rijke stinkerds weg zijn, wacht ze een verrassing met verstrekkende gevolgen. Net als met bijvoorbeeld The Host en Okja combineert regisseur en schrijver Bong Joon-ho soepeltjes spanning en een onderwerp dat in mindere handen zou bezwijken onder zijn eigen absurditeit. Hij houdt het verhaal geloofwaardig, zonder voorbij te gaan aan de komische mogelijkheden en die balans maakt van deze winnaar van vier Oscars en de Gouden Palm in Cannes iets heel bijzonders.

Info
  • ROK