• TV-Gids

Exodus: Gods and Kings

TV-Tip

Mozes komt in opstand tegen de Egyptische farao Ramses. Om te ontsnappen uit het door dodelijke plagen geteisterde Egypte, begint Mozes samen met 600.000 slaven aan een monumentale reis.

Mozes (Christian Bale) komt in opstand tegen de Egyptische farao Ramses (Joel Edgerton). Om te ontsnappen uit het door dodelijke plagen geteisterde Egypte, begint Mozes samen met 600.000 slaven aan een monumentale reis.

Recensie ★★★★★

Voor wie het nog niet wist: regisseur Ridley Scott houdt van overtreffende trap. Zijn Oscarknaller Gladiator was peanuts vergeleken met zijn nieuwste film Exodus: Gods and Kings, waarmee hij groter uitpakt dan Sinterklaas en de Kerstman samen. Hoofdrolspeler Christian Bale, evenmin fan van het kleine gebaar, is dus perfect gecast. Het verhaal is in alle opzichten van bijbelse proporties: Mozes die zijn afgebeulde volk naar het beloofde land leidt in een puik spektakel. Je merkt niet eens dat je tweeëneenhalf uur zoet bent. Probeer alleen niet om Mozes’ drama te doorgronden: de beste man heeft het te druk met stoer doen. - Veronica Magazine nr. 50, 2014 - (RvK)

Info
  • GB