• TV-Gids

Deadpool

TV-Tip

De vroegere huurling Wade Wilson is niet alleen genezen na een experimentele kankertherapie, maar hij heeft nu ook superkrachten. Met de hulp van X-Men Colossus en Negasonic Teenage Warhead gaat de grofgebekte superheld Deadpool op jacht naar de mensen die hem uit de weg willen ruimen.

De vroegere huurling Wade Wilson is niet alleen genezen na een experimentele kankertherapie, maar hij heeft nu ook superkrachten en zijn gezicht ziet er verminkt uit. Met de hulp van X-Men Colossus en Negasonic Teenage Warhead gaat de grofgebekte superheld Deadpool op jacht naar de daders.

Recensie ★★★★★

In de stripwereld is Deadpool al 25 jaar een lolbroek die zijn collega’s op de hak neemt en in deze film is dat niet anders. Cynische grappen, commentaar op wat zich afspeelt en teksten die hij direct richt aan de kijker. Ondertussen ruimt hij met grof geweld tuig op. De voormalige huurling wil wraak op de mensen die hem erin hebben geluisd: hij dacht genezen te worden van kanker, maar werd in plaats daarvan actief gemuteerd. Nu ziet hij eruit als, zoals hij zelf zegt, “een testikel met tanden”. Vandaar dat pak. De bijwerkingen - brute kracht en superherstellende eigenschappen - komen goed van pas bij zijn plannen. Deadpool is hilarisch en bikkelhard en niemand had deze vieze knurft beter neer kunnen zetten dan Ryan Reynolds. - Veronica Magazine nr. 6, 2016 - (KK)

Info
  • USA