• Series

How I Met Your Mother

Comedy 9 seizoenen 2005-2013

Waar kijken?

New Yorker Ted beschrijft in 2030 via flashbacks aan zijn twee kids zijn epische zoektocht naar hun moeder. Hij wordt daarbij bijgestaan door zijn beste vrienden Marshall, Lily, Robin en Barney. Vooral de laatste heeft een boek vol met tips om de ware te ontmoeten… voor één nacht welteverstaan.

Genres
 • Comedy
Cast
 • Josh Radnor
 • Neil Patrick Harris
 • Cobie Smulders
 • Alyson Hannigan
Info
 • US
 • nc1
 • nct

Seizoenen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
Aflevering 1

Pilot

Ted vertelt zijn kinderen in 2030 hoe hij hun moeder heeft ontmoet en begint bij de verloving van Marshall en Lily in 2005.
Aflevering 2

Purple Giraffe

Ted organiseert een feestje in de hoop Robin weer te ontmoeten. Maar wanneer ze niet komt opdagen, organiseert hij het ene na het andere feestje.
Aflevering 3

Sweet Taste of Liberty

Barney heeft het plan om vrouwen op de luchthaven te ontmoeten, maar dit mislukt als hij en Ted worden opgepakt door de beveiliging. Lily is jaloers op Robin.
Aflevering 4

Return of the Shirt

Ted ontmoet een oude vlam, maar herinnert zich al snel waarom hij haar heeft gedumpt. Barney betaalt Robin om rare dingen op tv te zeggen.
Aflevering 5

Okay Awesome

Robin, Ted en Barney gaan naar een populaire nieuwe club, maar de verloofde Marshall en Lily willen iets volwasseners doen: een avondje wijn proeven.
Aflevering 6

Slutty Pumpkin

Halloween staat weer voor de deur en Ted gaat, zoals elk jaar, naar hetzelfde saaie feest, op zoek naar een vrouw die hij daar jaren geleden heeft ontmoet.
Aflevering 7

Matchmaker

Ted schrijft zich in bij een datingbureau en ontdekt dat liefde geen wetenschap is. Marshall en Lily gaan de confrontatie aan met een beest in het appartement.
Aflevering 8

The Duel

Lily trekt in bij Marshall en Ted. Wanneer Ted het vermoeden heeft dat Marshall hem uit het appartement wil werken, besluiten ze dit als mannen op te lossen.
Aflevering 9

Belly Full of Turkey

Thanksgiving met de familie van Marshall zorgt voor de nodige spanningen, want Lily denkt dat ze mogelijk zwanger is. Robin, Barney en Ted werken als vrijwilliger.
Aflevering 10

The Pineapple Incident

Na een totale black-out door alcohol wordt Ted in zijn bed wakker naast een vreemde vrouw en een ananas.
Aflevering 11

The Limo

Oudejaarsavond wordt een wilde rit wanneer Ted een limousine huurt om met zijn vrienden alle feesten af te gaan.
Aflevering 12

The Wedding

De plannen van Ted vallen in het water wanneer hij Robin uitnodigt voor een huwelijksfeest. Hij ontdekt echter dat hij geen date mag meenemen van de aanstaande bruid.
Aflevering 13

Drumroll, Please

Robin weet niet wat ze ervan moet denken wanneer Ted tijdens het huwelijk een vrouw ontmoet. Na afloop weet hij niet hoe hij contact met haar moet opnemen.
Aflevering 14

Zip, Zip, Zip

Marshall en Lily verstoppen zich in de badkamer om Ted en Victoria de nodige privacy te geven. Barney heeft een verkeerd beeld van Robin.
Aflevering 15

Game Night

De spelletjesavond van Marshall leidt tot enkele verrassende en erg gênante onthullingen.
Aflevering 16

Cupcake

Net wanneer de relatie van Ted en Victoria serieus begint te worden, krijgt ze een stageplaats aangeboden op een koksschool in Duitsland.
Aflevering 17

Life Among the Gorillas

Terwijl Victoria in Duitsland zit, krijgt Ted te maken met de valkuilen van een relatie op afstand. Marshall kan zich maar moeilijk aanpassen in het bedrijf van Barney.
Aflevering 18

Nothing Good Happens After 2 A.M.

Ted moet steeds aan Victoria denken en komt in tweestrijd wanneer Robin hem laat in de avond uitnodigt om langs te komen.
Aflevering 19

Mary the Paralegal

Ted heeft een date nodig voor de prijsuitreiking van Robin. Barney koppelt hem aan Mary, die mogelijk een callgirl is.
Aflevering 20

Best Prom Ever

Omdat haar trouwdag snel nadert, gaat Lily samen met Barney en Robin onuitgenodigd naar een schoolfeest om een potentiële band voor de receptie te beluisteren.
Aflevering 21

Milk

Ted is enthousiast wanneer een datingbureau beweest zijn soulmate te hebben gevonden, maar hij stelt de date uit om Lily te helpen.
Aflevering 22

Come On

Ted probeert Robin ervan te weerhouden om met Sandy op reis te gaan. Marshall windt zich op wanneer hij hoort dat Lily een gesprek heeft voor een stageplaats.
Aflevering 1

Where Were We?

Lily gaat naar San Francisco om kunstenaar te worden en laat haar vrienden achter met een depressieve Marshall.
Aflevering 2

The Scorpion and the Toad

Lily keert terug van San Francisco, net wanneer Marshall weer wat is hersteld van hun scheiding.
Aflevering 3

Brunch

De ouders van Ted komen het weekend op bezoek en tijdens de brunch wordt een ongelooflijk familiegeheim onthuld.
Aflevering 4

Ted Mosby: Architect

Na een ruzie tussen Ted en Robin probeert Barney aan Ted te laten zien dat zijn baan als architect ideaal is om vrouwen te versieren.
Aflevering 5

World's Greatest Couple

Lily trekt in bij Barney om te ontsnappen aan de rattenplaag in haar appartement. Marshall geniet van leuke activiteiten met een vriend van de rechtenopleiding.
Aflevering 6

Aldrin Justice

Door de rechtendocent van Marshall te verleiden hoopt Barney hogere cijfers te krijgen. Lily accepteert een baan op het kantoor van Ted.
Aflevering 7

Swarley

Ted en Barney proberen Marshall ervan te overtuigen dat zijn nieuwe vriendin gek is. Barney krijgt een nieuwe bijnaam.
Aflevering 8

Atlantic City

Marshall en Lily slepen hun vrienden mee naar Atlantic City om er even tussenuit te gaan.
Aflevering 9

Slap Bet

Robin haat winkelcentrums, waardoor Ted zich afvraagt welk geheim ze verbergt.
Aflevering 10

Single Stamina

De homoseksuele broer van Barney komt op bezoek. Barney heeft moeite met het feit dat zijn beste vrienden inmiddels een relatie hebben.
Aflevering 11

How Lily Stole Christmas

Door harde woorden tussen Ted en Lily wordt Kerstmis bijna verpest.
Aflevering 12

First Time in New York

Robin probeert haar jonge zus te weerhouden van seks, waardoor iedereen ertoe wordt verleid om de eigen eerste keer te vertellen.
Aflevering 13

Columns

Ted heeft moeite om een medewerker te ontslaan. Marshall wordt gepest door zijn vrienden nadat ze een naaktportret van hem hebben ontdekt.
Aflevering 14

Monday Night Football

Door een begrafenis kan de vriendengroep niet live naar de Super Bowl kijken. Ze spreken af om de wedstrijd de volgende dag te kijken zonder dat ze de eindstand weten.
Aflevering 15

Lucky Penny

Sinds Ted een muntje heeft opgeraapt, heeft hij alleen maar ongeluk. Hij bereikt een dieptepunt wanneer hij een sollicitatiegesprek en mogelijk zijn lotsbestemming mist.
Aflevering 16

Stuff

Ted en Robin zijn geobsedeerd door dingen die ze uit eerdere relaties hebben bewaard. Lily dwingt haar vrienden om naar haar te komen kijken in een toneelstuk.
Aflevering 17

Arrivederci, Fiero

Wanneer de Fiero van Marshall vlak voor 300.000 km de geest geeft, halen de vrienden herinneringen op, waarmee het einde van een tijdperk wordt gemarkeerd.
Aflevering 18

Moving Day

Barney stelt alles in het werk om de relatie tussen Ted en Robin te dwarsbomen wanneer de twee voorbereidingen treffen om samen in te trekken.
Aflevering 19

Bachelor Party

Nadat hij het vrijgezellenfeest van Marshall heeft verpest, mag Barney bijna niet meer op het huwelijk van Marshall en Lily komen, maar Lily neemt het voor hem op.
Aflevering 20

Showdown

Barney denkt dat presentator Bob Barker zijn vader is en doet mee aan zijn spelprogramma. Marshall en Lily proberen gescheiden te slapen vóór het huwelijk.
Aflevering 21

Something Borrowed

Wanneer de plannen van Marshall en Lily voor hun droomhuwelijk fout lopen, grijpen Ted en zijn vrienden in om de dag te redden.
Aflevering 22

Something Blue

Tijdens de huwelijksreceptie van Marshall en Lily ontdekt Barney dat Ted en Robin al wekenlang een geheim hebben.
Aflevering 1

Wait For It...

Wanneer Robin verschijnt met een adonis aan haar zijde, besluit Ted om met Barney de stad in te gaan.
Aflevering 2

We're Not From Here

Nadat Barney en Ted hebben gezien hoe vrouwen knikkende knieën krijgen van de vriend van Robin, doen ze alsof ze ergens anders vandaan komen om meiden te ontmoeten.
Aflevering 3

Third Wheel

Wanneer twee vrouwen zich aangetrokken voelen tot Ted, gaan ze naar zijn huis. Daar laat de vriendengroep Ted inzien dat het slechte niet altijd in drieën komt.
Aflevering 4

Little Boys

Wanneer de 'kindonvriendelijke' Robin een band krijgt met de zoon van haar date, besluit ze dat het te serieus wordt en dat ze het jongetje moet teleurstellen.
Aflevering 5

How I Met Everyone Else

De nieuwe vriendin van Ted is jaloers omdat het verhaal hoe hij en zijn vrienden elkaar hebben ontmoet beter is dan het verhaal hoe Ted en zij elkaar hebben ontmoet.
Aflevering 6

I'm Not That Guy

Wanneer een advocatenbureau Marshall probeert aan te werven, wordt hij gedwongen om zijn droom om de aarde te redden opzij te zetten.
Aflevering 7

Dowisetrepla

Wanneer Lily en Marshall besluiten om een appartement te kopen, ontdekt Marshall een donker financieel geheimpje van Lily wanneer ze een lening aanvragen.
Aflevering 8

Spoiler Alert

Wanneer Ted denkt dat hij een fantastisch meisje heeft ontmoet, wijst de vriendengroep hem op een minpuntje. Dit leidt onderling tot een verhitte discussie.
Aflevering 9

Slapsgiving

Wanneer Lily en Marshall hun eerste Thanksgiving organiseren als getrouwd stel, vreest Barney voor de volgende klapweddenschap.
Aflevering 10

The Yips

Wanneer Barney niet lekker in zijn vel zit, gaat hij naar de afterparty van de najaarsmodeshow van Victoria's Secret om zijn leven weer op de rails te krijgen.
Aflevering 11

The Platinum Rule

Wanneer zijn vrienden horen dat Ted uitgaat met zijn dokter, proberen ze hem ervan te overtuigen dat je beter niet kunt daten met iemand die je regelmatig ziet.
Aflevering 12

No Tomorrow

Wanneer Ted een pagina uit het boek van Barney neemt en helemaal los gaat, zet Marshall hem na St. Patrick's Day weer met beide benen op de grond.
Aflevering 13

Ten Sessions

Ted zit achter zijn dermatoloog Stella aan. Terwijl Stella hem blijft afwijzen, wordt haar receptioniste Abby smoorverliefd op Ted.
Aflevering 14

The Bracket

Wanneer het liefdesleven van Barney wordt gedwarsboomd door een mysterieuze vrouw, probeert hij te achterhalen wie de meeste redenen heeft om hem zo te haten.
Aflevering 15

The Chain of Screaming

Nadat Marshall is vernederd door zijn baas, vraagt hij zich af of het wel zo een goed idee was om een baan bij een advocatenbureau te accepteren.
Aflevering 16

Sandcastles in the Sand

Wanneer Robin verliefd wordt op een oude vlam, laat hij haar opnieuw vallen, maar Barney laat haar op zijn onnavolgbare manier weten dat ze fantastisch is.
Aflevering 17

The Goat

Wanneer een schuldbewuste Barney de vriendencode verbreekt, worstelt hij met de gevolgen van zijn misstap.
Aflevering 18

Rebound Bro

Wanneer Ted aan zijn vrienden een intiem geheim van Stella vertelt, moet hij de gevolgen van haar geschonden vertrouwen onder ogen zien.
Aflevering 19

Everything Must Go

Wanneer Barney en Abby beseffen dat ze allebei Ted niet mogen, gaat het 'stel' naar het café om hun nieuwe relatie er bij Ted in te wrijven.
Aflevering 20

Miracles

Wanneer Ted betrokken raakt bij een ongeluk, denkt hij na over zijn leven en relatie met Stella.
Aflevering 1

Do I Know You?

Stella beantwoordt het aanzoek van Ted. In de tussentijd beseft Barney dat hij verliefd is op Robin.
Aflevering 2

The Best Burger in New York

Terwijl Marshall op zoek is naar het restaurant waar hij zijn eerste New York-burger heeft gegeten, loopt hij tv-persoonlijkheid Regis Philbin tegen het lijf.
Aflevering 3

I Heart NJ

Ted wordt overrompeld doordat Stella verwacht dat hij na hun huwelijk naar New Jersey verhuist.
Aflevering 4

Intervention

Ted staat er op dat zijn vrienden doorgaan met de interventie die ze eerder hadden gepland voor zijn verloving met Stella.
Aflevering 5

Shelter Island

Nadat Stella en Ted hebben besloten om over drie dagen te trouwen, verpest de aanwezigheid van hun exen de dag die de mooiste van hun leven had moeten worden.
Aflevering 6

Happily Ever After

De vrienden bespreken wat ze moeten doen wanneer ze iemand ontmoeten die ze het liefst nooit meer willen zien.
Aflevering 7

Not a Father's Day

Voordat Lily een ingrijpende beslissing neemt, vraagt ze advies aan Ted en Robin.
Aflevering 8

Woooo!

Robin gaat steeds vaker om met een groepje alleenstaande, feestende meiden.
Aflevering 9

The Naked Man

De vrienden ontdekken een nieuwe manier om te scoren nadat Ted een tactiek heeft afgekeken van Robins date.
Aflevering 10

The Fight

Ted en Barney beginnen te vechten met een groep jongens bij MacLaren's omdat ze willen dat hun vrienden anders tegen hen aankijken.
Aflevering 11

Little Minnesota

Ted probeert zijn jongere zus weg te houden bij Barney wanneer ze New York bezoekt.
Aflevering 12

Benefits

Robin en Ted ontdekken dat ze het als huisgenoten beter met elkaar kunnen vinden als ze ook het bed delen.
Aflevering 13

Three Days of Snow

De vrienden laten hun dagelijkse plezier niet verpesten door een sneeuwstorm.
Aflevering 14

The Possimpible

De vriendengroep probeert Robin aan een baan te helpen zodat ze niet wordt gedeporteerd.
Aflevering 15

The Stinsons

De vriendengroep ziet dat Barney zich vreemd gedraagt en vermoedt dat hij een geheime vriendin heeft.
Aflevering 16

Sorry, Bro

Lily en Marshall zijn niet zo enthousiast wanneer Ted weer iets krijgt met zijn pretentieuze ex-vriendin uit zijn studietijd.
Aflevering 17

The Front Porch

Ted staat perplex als hij hoort dat Lily verantwoordelijk is voor zijn scheiding met Karen en dat ze ook veel van zijn relaties met vroegere vriendinnen heeft verpest.
Aflevering 18

Old King Clancy

Marshall en Barney liegen om Ted te beschermen wanneer de bank ervan afziet om het hoofdkantoor te bouwen waarvoor hij als ontwerper is aangetrokken.
Aflevering 19

Murtaugh

Ted stelt een lijst op met dingen waarvoor de vriendengroep volgens hem te oud is, maar Barney probeert de hele lijst in één dag uit te voeren.
Aflevering 20

Mosbius Designs

Ted start een architectenbureau in zijn appartement en neemt een stagiair in dienst om het bedrijf van de grond te krijgen.
Aflevering 21

The Three Days Rule

Marshall en Barney houden Ted voor de gek en doen alsof ze een meisje zijn met wie hij een sms-relatie heeft.
Aflevering 22

Right Place Right Time

Ted leert hoe een toevallige ontmoeting met iemand uit het verleden je op weg kan helpen naar je lotsbestemming. In de tussentijd viert Barney een mijlpaal.
Aflevering 23

As Fast as She Can

De ex van Ted komt weer in zijn leven, samen met haar nieuwe verloofde.
Aflevering 24

The Leap

Nu Ted bijna 31 is, beseft hij dat hij andere carrièremogelijkheden moet onderzoeken.
Aflevering 1

Definitions

De vriendengroep ontdekt dat Robin en Barney een geheime verhouding hebben.
Aflevering 2

Double Date

Tijdens een blind date ontdekt Ted dat hij is gekoppeld aan dezelfde vrouw als zeven jaar geleden.
Aflevering 3

Robin 101

Ted maakt goed gebruik van wat hij over Robin weet wanneer hij Barney leert hoe deze met Robin moet daten.
Aflevering 4

The Sexless Innkeeper

Marshall en Lily doen hun opperste best om indruk te maken op Barney en Robin wanneer ze voor het eerst met z'n vieren uitgaan.
Aflevering 5

Duel Citizenship

Barney probeert Robin te overtuigen om Amerikaans staatsburger te worden. Het uitstapje van Ted en Marshall verloopt anders dan gedacht.
Aflevering 6

Bagpipes

Wanneer Marshall advies van Barney krijgt over relaties, krijgen Lily en hij slaande ruzie.
Aflevering 7

The Rough Patch

Wanneer de vriendengroep beseft dat Barney en Robin samen ongelukkig zijn, schakelen Ted en Marshall de hulp van Lily in om ervoor te zorgen dat de twee uit elkaar gaan.
Aflevering 8

The Playbook

Na zijn scheiding met Robin begint Barney weer volop te daten volgens de klassieke stappen uit zijn boekje met tactieken.
Aflevering 9

Slapsgiving 2: Revenge of the Slap

Marshall staat een klapweddenschap af aan Ted en Robin. De vader van Lily, die ze lang niet meer heeft gezien, komt onverwacht op bezoek.
Aflevering 10

The Window

Ted ziet eindelijk zijn kans schoon om de ideale vrouw te daten.
Aflevering 11

Last Cigarette Ever

De vriendengroep probeert te stoppen met roken, terwijl Robin doorlopend ruzie maakt met haar nieuwe, overwerkte collega.
Aflevering 12

Girls Vs. Suits

Barney moet kiezen tussen seks met een aantrekkelijke barvrouw of zijn geliefde pakken. Ted is een stap dichter bij een ontmoeting met zijn toekomstige vrouw.
Aflevering 13

Jenkins

Marshall probeert Lily te bewijzen dat zijn aantrekkelijke vrouwelijke collega hem heeft gekust.
Aflevering 14

The Perfect Week

Barney probeert 'de perfecte week' te scoren door in zeven dagen zeven meisjes aan de haak te slaan.
Aflevering 15

Rabbit Or Duck

Over een week is het Valentijnsdag en Ted laat het aan Marshall en Lily over om een date voor hem te zoeken.
Aflevering 16

Hooked

Nadat de vriendengroep Ted ervan heeft overtuigd dat zijn huidige vriendin hem aan het lijntje houdt, staat iedereen stil bij een soortgelijke relatie.
Aflevering 17

Of Course

Robin bedenkt een plan om wraak te nemen op Barney vanwege zijn ongevoeligheid toen ze uit elkaar gingen.
Aflevering 18

Say Cheese

Ted verpest de verjaardag van Lily door een date mee te nemen.
Aflevering 19

Zoo or False

Nadat Marshall is beroofd, verzint hij een uitgebreid verhaal over het voorval zodat Lily zich weer veilig voelt.
Aflevering 20

Home Wreckers

Nadat Ted de al te liefdevolle relatie tussen zijn moeder en haar verloofde heeft aanschouwd, vraagt hij zich af hoe ver hij achterloopt in zijn eigen leven.
Aflevering 21

Twin Beds

Ted en Barney maken ruzie over hun liefde voor Robin.
Aflevering 22

Robots vs. Wrestlers

Ted, Marshall, Lily en Barney komen onuitgenodigd op een chique feest, waar Ted het hoog in zijn bol krijgt.
Aflevering 23

The Wedding Bride

Ted gaat met een date naar de film 'The Wedding Bride', die hem doet denken aan een relatie met een van zijn exen.
Aflevering 24

Doppelgangers

Marshall en Lily tarten het lot wanneer ze gaan beslissen of ze al een baby willen hebben.
Aflevering 1

Big Days

Ted komt een oude vlam tegen met wie de relatie slecht eindigde.
Aflevering 2

Cleaning House

Wanneer Barney zijn moeder helpt bij de verhuizing vanuit het huis waar hij is opgegroeid, hoort hij de waarheid over zijn vader.
Aflevering 3

Unfinished

Barney haalt alles uit de kast om Ted ervan te overtuigen dat hij een baan moet zoeken.
Aflevering 4

Subway Wars

De vriendengroep houdt een wedstrijd: wie komt het eerst aan bij een restaurant in het centrum?
Aflevering 5

Architect of Destruction

Ted valt voor een meisje dat zich inzet voor het behoud van een gebouw dat wordt afgebroken om een ruimte te maken voor zijn nieuwe droomproject.
Aflevering 6

Baby Talk

Marshall en Lily lezen afzonderlijk hoe ze het geslacht kunnen proberen te bepalen van hun baby die nog moeten worden verwekt.
Aflevering 7

Canning Randy

Ted heeft zijn studenten niet meer onder controle nadat Zoey zich heeft ingeschreven voor zijn les.
Aflevering 8

Natural History

De vriendengroep is aanwezig bij een geldinzamelingsactie in het Museum van Nationale Historie, waar Ted zijn aartsvijand tegenkomt met haar man.
Aflevering 9

Glitter

De vriendengroep stimuleert Robin om de band met Jessica Glitter te herstellen, haar beste vriendin en collega toen ze nog een Canadees kinderprogramma presenteerde.
Aflevering 10

Blitzgiving

Nadat de vriendengroep is blijven slapen bij een vriend die altijd ongeluk heeft, vallen Teds ideeën voor Thanksgiving in het water, dus hij brengt de dag door met Zoey.
Aflevering 11

The Mermaid Theory

Wanneer Ted zijn relatie met Zoey in twijfel begint te trekken, raakt hij bevriend met haar man.
Aflevering 12

False Positive

Marshall en Lily ontvangen onverwacht nieuws waardoor de vriendengroep opnieuw nadenkt over het leven.
Aflevering 13

Bad News

Marshall en Lily overdrijven na een afspraak met een specialist die hen kan helpen om zwanger te worden.
Aflevering 14

Last Words

De vriendengroep belooft alles te zullen doen om Marshall door een moeilijke periode te helpen.
Aflevering 15

Oh Honey

Ted beseft dat hij gevoelens heeft voor Zoey. In de tussentijd gaat Barney achter de nicht van Zoey aan.
Aflevering 16

Desperation Day

De vrienden maken haastig plannen voor Valentijnsdag zodat ze deze niet alleen hoeven door te brengen.
Aflevering 17

Garbage Island

Marshall kan aan niets anders meer denken dan milieubescherming. Ergens anders komt Ted de ex-man van Zoey tegen.
Aflevering 18

A Change of Heart

Barney is verward door zijn gevoelens voor Nora.
Aflevering 19

Legendaddy

Barney ontmoet eindelijk zijn vader.
Aflevering 20

The Exploding Meatball Sub

Marshall neemt ontslag en gaat als vrijwilliger bij een milieuorganisatie aan het werk.
Aflevering 21

Hopeless

Barney probeert de band met zijn vader te verbeteren.
Aflevering 22

The Perfect Cocktail

Marshall en Barney maken ruzie over de afbraak van het Arcadian Hotel.
Aflevering 23

Landmarks

Ted neemt een belangrijke beslissing die uiteindelijk van invloed is op zijn relatie met Zoey.
Aflevering 24

Challenge Accepted

Ted wordt als getuige gevraagd voor een belangrijk huwelijk. In de tussentijd verbetert de band tussen Robin en Barney terwijl ze zich bemoeien met een relatie van Ted.
Aflevering 1

The Best Man

Aflevering 2

The Naked Truth

Aflevering 3

Ducky Tie

Aflevering 4

The Stinson Missile Crisis

Aflevering 5

Field Trip

Aflevering 6

Mystery vs. History

Aflevering 7

Noretta

Aflevering 8

The Slutty Pumpkin Returns

Aflevering 9

Disaster Averted

Aflevering 10

Tick Tick Tick

Aflevering 11

The Rebound Girl

Aflevering 12

Symphony of illumination

Aflevering 13

Tailgate

Aflevering 14

46 Minutes

Aflevering 15

The Burning Beekeeper

Aflevering 16

The Drunk Train

Aflevering 17

No Pressure

Aflevering 18

Karma

Aflevering 19

The Broath

Aflevering 20

Trilogy Time

Aflevering 21

Now We're Even!

Aflevering 22

Good Crazy

Aflevering 23

The Magician's Code (1)

Aflevering 24

The Magician's Code (2)

Aflevering 1

Farhampton

Op de trouwdag van Robin vertelt Ted over het moment dat hij erop stond een briefje achter te laten voor Victoria's verloofde opdat zij er samen vandoor konden gaan.
Aflevering 2

The Pre-Nup

Als Barney uitgebreide huwelijkse voorwaarden opstelt, leren zijn vrienden daarvan en stellen soortgelijke voorwaarden aan hun partners.
Aflevering 3

Nannies

Als Lily en Marshall geen nanny kunnen vinden, komen ze erachter dat het te maken heeft met een uitgebreid plan van Barney om vrouwen te ontmoeten.
Aflevering 4

Who Wants to Be a Godparent?

Als Lily en Marshall niet weten wie ze als peetouder voor Marvin zullen kiezen, proberen ze hun vrienden uit om te zien wie de beste kandidaat is.
Aflevering 5

The Autumn of Break-Ups

Naarmate meer en meer relaties worden verbroken, moeten Ted en Victoria bepalen wat de volgende stap in hun gecompliceerde relatie is.
Aflevering 6

Splitsville

Als Robin aarzelt het uit te maken met Nick, neemt Barney het heft in eigen handen. Lily en Marshall zijn hard op zoek naar tijd voor henzelf.
Aflevering 7

The Stamp Tramp

Marshall beveelt een vriend van zijn rechtenstudie aan voor een functie binnen zijn firma maar het sollicitatiegesprek mislukt en Marshall moet de schade zien te beperken.
Aflevering 8

Twelve Horny Women

Marshall concurreert met Brad in de grootste zaak van zijn carrière. Intussen denken de vrienden terug aan hun eigen akkefietjes met de politie.
Aflevering 9

Lobster Crawl

Robin wil Barney kost wat kost terug. In de tussentijd fungeert Ted als Marvins nanny.
Aflevering 10

The Over-Correction

Robin vindt de relatie van Barney en Patrice steeds verdachter en Marshall ontdekt dat zijn moeder vooruitgang boekt in haar liefdesleven.
Aflevering 11

The Final Page (1)

Met de Kerst op komst vertelt Barney aan Ted dat hij Patrice een aanzoek hoopt te doen.
Aflevering 12

The Final Page (2)

Ted vraagt zich af of hij Robin moet vertellen over de plannen van Barney.
Aflevering 13

Band or DJ?

Robin komt erachter dat Barney nooit haar vader om toestemming heeft gevraagd voor hun huwelijk en ze staat erop dat Barney haar vader het alsnog vraagt.
Aflevering 14

Ring Up

Barney moedigt de relatie van Ted met zijn veel jongere en wildere vriendin aan ook al heeft Ted niets met haar gemeen.
Aflevering 15

P.S. I Love You

Barney vindt de verloren aflevering van Robins 'Underneath the Tunes' als Robin Sparkles. Marshall en Lily denken dat Teds nieuwe vriendin een stalker is.
Aflevering 16

Bad Crazy

Ted maakt het niet graag uit met zijn maffe vriendin Jeanette. Intussen raakt Robin gehecht aan Marvin als ze hem voor het eerst in haar armen heeft gesloten.
Aflevering 17

The Ashtray

Als Ted een onverwacht belletje van de Captain krijgt, denken de vrienden terug aan hun laatste rare ontmoeting met hem.
Aflevering 18

Weekend at Barney's

Als Ted en Jeanette het uitmaken, probeert Barney hem te helpen aan een nieuwe vriendin door middel van een scenario waarvan Robin dacht dat hij dit had vernietigd.
Aflevering 19

The Fortress

Als Robin Barney vraagt zijn appartement te verkopen zodat zij samen een huis kunnen bouwen, is Barney niet enthousiast en schrikt hij mogelijke kopers af.
Aflevering 20

The Time Travelers

Toekomstige versies van Ted en Barney proberen Ted over te halen om naar Robots Versus Wrestlers te gaan. Intussen daagt Marshall Robin uit op de dansvloer.
Aflevering 21

Romeward Bound

Als de Captain Lily vraagt voor een jaar naar Rome te verhuizen om zijn kunstadviseur te worden is ze bang dat Marshall haar dit heel erg kwalijk zal nemen.
Aflevering 22

The Bro Mitzvah

De vrienden werken samen om een onvergetelijke vrijgezellenavond voor Barney te regelen.
Aflevering 23

Something Old

Robin wanhoopt tijdens het zoeken naar 'iets ouds' dat ze jaren daarvoor in Central Park begraven had voor de bruiloft.
Aflevering 24

Something New

Ted laat aan Lily het huis zien dat hij aan het opknappen is. Robin en Barney beginnen aan een heerlijk ontspannen avondje dat wreed verstoord wordt.
Aflevering 1

The Locket

Op weg naar Long Island voor hun bruiloftsweekend doen Robin en Barney een verrassende ontdekking over hun familie.
Aflevering 2

Coming Back

Terwijl de gestrande Marshall New York probeert te bereiken voor de bruiloft, heeft James nieuws waardoor Robin nerveus wordt.
Aflevering 3

Last Time in New York

Lily ontdekt Teds lijstje met dingen die hij wil doen voordat hij New York verlaat. Bij aankomst van de familie proberen Barney en Robin wat tijd voor henzelf te regelen.
Aflevering 4

The Broken Code

Terwijl Barney zijn woede verwerkt nadat hij heeft ontdekt dat Ted nog steeds gevoelens voor Robin heeft, probeert Marshall te helpen bij een oplossing.
Aflevering 5

The Poker Game

Als Barney gedwongen wordt partij te kiezen in een ruzie tussen Robin en zijn moeder, probeert Lily hem te helpen.
Aflevering 6

Knight Vision

Ted moet kiezen tussen drie verschillende dates voor de bruiloft en maakt een foute keuze. Marshall komt meer te weten over zijn reisgenoot.
Aflevering 7

No Questions Asked

Als Daphne een verontrustend sms-bericht naar Lily stuurt, schakelt Marshall de groep in om dit te verwijderen, waarbij vragen niet op prijs worden gesteld.
Aflevering 8

The Lighthouse

Als het conflict tussen Robin en Loretta escaleert, zit Barney er tussen in. Ted en Cassie proberen te genieten van een uitje naar de vuurtoren.
Aflevering 9

Platonish

De bende denkt na over de toekomst van de driehoeksverhouding tussen Ted, Robin en Barney. Ondertussen neemt Barney een aantal uitdagingen van Lily en Robin aan.
Aflevering 10

Mom and Dad

Als Barneys vader in het hotel arriveert, bedenkt Barney een plan dat Robin nerveus maakt. Ted krijgt de schuld van het verprutsen van een taak voor een bruiloft.
Aflevering 11

Bedtime Stories

Marshall vertelt zijn rusteloze zoon drie verhalen op rijm om hem in slaap te laten vallen.
Aflevering 12

The Rehearsal Dinner

Barney wil per se zijn diner aan de vooravond van de bruiloft in een lasergame-arena houden, tot ontzetting van Robin. Ondertussen komt Ted een belofte niet na.
Aflevering 13

Bass Player Wanted

De vrienden ontmoeten iemand op een bruiloft die voor problemen zorgt en Marshall arriveert eindelijk in de Farhampton Inn.
Aflevering 14

Slapsgiving 3: Slappointment in Slapmarra

In een poging om een verwoestende laatste slag toe te dienen aan Barney legt Marshall uit hoe hij de 'klap van een miljoen exploderende zonnen' heeft geleerd.
Aflevering 15

Unpause

Als Barney te veel drinkt, maken Ted en Robin gebruik van de situatie en horen hem uit over geheimen die hij al jarenlang bewaart.
Aflevering 16

How Your Mother Met Me

De moeder vertelt hoe ze Ted heeft ontmoet en wat ze de afgelopen acht jaar heeft gedaan.
Aflevering 17

Sunrise

Als Robin en Ted op zoek zijn naar een dronken Barney op de dag van de bruiloft, halen ze herinneringen op aan eerdere relaties.
Aflevering 18

Rally

Wanneer Barney een enorme kater heeft op zijn trouwdag, probeert de groep de ongebruikelijke ingrediënten voor het tegenmiddel te zoeken.
Aflevering 19

Vesuvius

Op de ochtend van de bruiloft krijgen Lily en Robin ruzie en weet Barney niet meer welk pak hij aan zal trekken.
Aflevering 20

Daisy

Marshall schakelt Ted en Barney in om hem te helpen erachter te komen waar Lily heen is gegaan toen ze tijdens hun ruzie vertrok.
Aflevering 21

Gary Blauman

Als Gary Blauman op een bruiloft verschijnt, leidt dit tot grote woede onder de aanwezigen die allemaal wel eens met hem te maken hebben gehad.
Aflevering 22

The End of the Aisle

Met nog maar een half uur te gaan hebben Barney en Robin een paniekaanval over hun bruiloft. Marshall en Lily herschrijven hun oude huwelijksgeloften.
Aflevering 23

Last Forever: Part One

Ted vertelt zijn kinderen dan toch eindelijk hoe hij hun moeder ontmoet heeft.
Aflevering 24

Last Forever: Part Two

Ted vertelt zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Barney maakt een ingrijpende gebeurtenis mee.