Op 11 oktober verschijnt het derde seizoen van Riverdale op Netflix. Stiekem kijken wij het meest uit naar de terugkeer van Jughead op ons beeldscherm. Om de tijd te doden zetten we een aantal redenen waarom we zo van hem houden op een rijtje.

Article continues after the ad

1. Hij is rete-eerlijk

Brute eerlijkheid is Jughead Jones' beste eigenschap. Hij blinkt uit in zeggen waar het op staat en het maakt hem weinig uit wat mensen daarvan vinden. 

2. Hij is rete-sarcastisch

De knul heeft de beste uitspraken in elke Riverdale-aflevering. Denk aan: "Sardonic humor is just my way of relating to the world.”, “Hey, don’t judge a home for troubled youths by its facade.”, of - een persoonlijke favoriet - “We’re not gonna hug in front of this whole town. So why don’t we both just do that bro thing where we nod like douches and mutually suppress our emotions?”

3. Hij is een man met vele talenten

Detective-skills? Jep. Schrijver? Jep. Bouwvakker? Jep. Kennis van films? Jep. Moeten we verder gaan?

4. Bughead

We hebben genoeg aan Jughead in zijn eentje, maar eerlijk is eerlijk: het is jaloersmakend hoe lief hij is voor Betty.

5. Hij zet zich in voor de zichtbaarheid van Aseksualiteit

Ook al is Jughead een ware casanova in Riverdale (voor Betty dan), in de comicboeken is het personage aseksueel. Cole Sprouse heeft ervoor gevochten dat Jughead in de serie ook aseksueel zou zijn, omdat aseksualiteit op tv onderbelicht is. "Ik hoop dat grote bedrijven zoals CW erkennen dat dit soort representatie schaars, maar enorm belangrijk is voor mensen die zich erin herkennen", zei Cole in een interview met Teen Vogue.

6. Buiten Riverdale om is hij hilarisch op Twitter

We raden je aan om zéker even een kijkje te nemen op dit hilarische stukje internet