Actrice Linda van Dyck licht tipje van de sluier op

Vanavond start het tweede seizoen van de dramaserie Zwarte Tulp op televisie. Linda van Dyck heeft genoten van de opnames. Ze roemt de samenwerking met de nieuwkomers Nasrdin Dchar en Hadewych Minis die de cast kwamen versterken en uiteraard Derek de Lint met wie ze een groot aantal liefdesscènes speelt. ''Het was een feest."

More content below the advertising

Het drama Zwarte Tulp vertelt over twee rivaliserende families in de bollenstreek die allebei proberen een zeldzame zwarte tulp te kweken. Linda van Dyck speelt de rol van 'mater familias' Marieke Vonk. In het tweede seizoen wordt de inmiddels weduwe verliefd op de goed uitziende en charmante Nick (Derek de Lint). Haar gevoelens voor deze man zetten de familieverhoudingen op scherp.

Duistere kant

''Na veertig jaar is haar man uit haar leven gerukt en wordt ze ondergedompeld in rouw", vertelt Linda over haar personage. ''De rouw blijft, maar ze wil ook weer graag leven voelen en gaat meteen voor de knapste meneer. De verliefdheid blijkt sterker en de situatie wordt steeds ingewikkelder, zeker als ook een duistere kant van hem aan het licht komt."

Kijkcijferhit

Het tweede seizoen van Zwarte Tulp kwam vorig jaar beschikbaar op Videoland. Daarnaast trokken de afleveringen van het eerste seizoen op RTL4 nog eens bijna 1,5 miljoen kijkers. Linda: ''De serie is een enorm succes. We hebben beide seizoenen vrij snel achter elkaar opgenomen. Je bent als acteur toch snel zeven maanden bezig, zeker voor een hoofdrol. Dat betekent lange draaidagen."

Bovennatuurlijk tintje

Bijzonder aan Zwarte Tulp is de gevarieerde cast, vindt de actrice. De jongste in de serie is de twaalfjarige Puck van Stijn, de oudste is actrice Pim Lambeau (88), die de rol van Marieke's schoonmoeder speelt. ''Alle generaties zijn in deze serie vertegenwoordigd, dat scala aan goede acteurs van verschillende leeftijden maakt Zwarte Tulp aantrekkelijk om naar te kijken. En uniek voor een Nederlandse serie is de bovennatuurlijke verhaallijn die er doorheen zindert en eigenlijk altijd aanwezig is."

Seizoen 2

De actrice heeft nog wel een tip voor kijkers die het eerste seizoen gemist hebben. ''Ik raad iedereen aan nog even te gassen en alle voorgaande afleveringen nog even snel terug te kijken, omdat daarin het geheim van de tulp wordt onthuld en de intermenselijke problemen aan bod komen, evenals de geheimzinnige dood van mijn man Huub Stapel."

Zit jij er klaar voor? De eerste aflevering van seizoen 2 van Zwarte Tulp is vanavond te zien om 21.30 uur bij RTL 4.

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.