Prikken is de uitweg uit de coronacrisis. Maar alleen als zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Florens van der Spek van Jezus Leeft laat zich echter niet prikken. De discussie die aan tafel ontstaat, kapt presentator Beau hardhandig af!

Wel of niet vaccineren?

Huisarts Matthijs van der Poel, acteur John Buijsman en presentator Karim Amghar proberen de vaccinatiegraad omhoog te krijgen. Ze gingen de straat op in Rotterdam om mensen te helpen zich toch te laten vaccineren. Waarschijnlijk met het idee om een ‘tegengeluid’ te laten horen, nodigde de Beau-redactie Florens van der Spek van Jezus Leeft uit. Hij wil zich niet laten vaccineren.

Wat doet Florens van der Spek aan tafel?

Talkshows lijken het idee te hebben dat elk onderwerp een voor- en tegenstander nodig heeft. De kijkers snapper daar echter niets van: waarom is het nodig om bij dit onderwerp iemand uit te nodigen die zich niet wil laten vaccineren? Of beter: waarom is het nodig om iemand uit te nodigen die zijn beweegredenen uit de bijbel haalt?

'Wauw, Beau, dat kon echt niet'

Het zal je niet verbazen dat het gesprek al snel uitmondt in een discussie over religie. Wanneer Florens vervolgens ook nog eens op de stoel van de dokter gaat zitten, maakt presentator Beau hardhandig een einde aan het gesprek: “Iedereen even zijn kop houden!” De gasten lachen, maar de presentator maakt geen grap: “Nee, echt. Ik ben er helemaal klaar mee.” Vooral Florens moet het ontgelden: “Je kan wel blijven lachen, maar als ik je vraag je mond te houden, moet je gewoon je mond een keer houden.” 

Article continues after the ad

Ondanks dat de kijkers dus best wel wat moeite hadden met de aanwezigheid van Florens, kunnen ze de heftige uitbarsting van Beau óók weer niet waarderen.

Wanneer de rust terug is gekeerd, biedt Beau trouwens nog wel zijn excuses aan, die Florens lijkt te accepteren.

Meer #ophef over Beau? Kijkers hadden eerder nogal wat kritiek op de ogen van Glennis Grace, de standvastigheid van Antoinnette Scheulderman en het vermoeiende interview met Marco Borsato

Beau is elke werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.