Dave Roelvink

Reality-ster Dave Roelvink zit momenteel in Turkije voor een ingrijpende behandeling. Hij liet zijn tanden gedeeltelijk afslijpen zodat er nieuwe, hagelwitte kronen op gezet kunnen worden. En wat moet dat kosten?

Article continues after the ad

Nou, daar is Dave - zoals we van hem gewend zijn - vrij openhartig over. Het is ook de reden dat hij de behandeling in Turkije laat doen en niet in Nederland. "Hier kost het 6000 euro, in Nederland geloof ik 18.000 euro. En ik heb het toch niet druk in deze tijd, dus ik kan er wel even tussenuit", zei hij gisteren bij Frank Dane op Radio 538.

Hagelwit

"Hagelwit. Witter dan die van mij hebben ze niet", beschrijft Dave de 'hoesjes' van zirkonium, die om zijn afgeslepen tanden worden geschoven. "Gerard Joling is jaloers straks!" De Roelvink-telg zit momenteel middenin de behandeling. "Ze zijn nu het gebit, die tandjes, aan het maken en over drie dagen schuiven ze die eromheen. Dan kom ik weer naar Nederland en dan moet ik twee weken in quarantaine hoor ik!"

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ff tandjes fiksen in Turkije 😂😂

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink) op


Risicovol

Ook RTL Boulevard besprak Dave's nieuwe gebit. Volgens mode-deskundige Nikkie Plessen is het allemaal niet zonder risico's. "Al je tanden worden afgeslepen", benadrukt Nikkie, "en er worden nieuwe facings overheen geschoven". En juist daar zit volgens haar ook een potentieel gevaar. "Het kan natuurlijk heel goed dat daar bacteriën in komen zitten en je mond is een heel gevoelig gebied." Ze somt de narigheid nog even op: "dat kan gaan zwellen, dat kan gaan rotten, er kunnen allerlei dingen gebeuren".