Fuller House

Het huis van de familie Tanner uit Full House staat in ieders geheugen gegrift! Als Nederlander vraag je je dan meteen af: “Wat kost dat optrekje nou?” We hebben het antwoord!

In Full House (en de sequel-serie Fuller House) woont de familie Tanner in een mooie stadswoning in een rustige buurt in San Francisco. Middenin een wereldstad, maar tóch betrekkelijk afgelegen. Full House-bedenker Jeff Franklin kocht het huis uit de serie in 2016, en was van plan om het pand er weer uit te laten zien zoals in de populaire sitcom.

Omwonenden waren daar niet zo blij mee, want ze vreesden dat de deftige buurt overspoeld zou worden door toeristen. Na een paar bezwaren kreeg Franklin geen vergunning van de gemeente, en... zette hij het huis te koop.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

My new house in San Francisco. Look familiar?!

Een bericht gedeeld door Jeff Franklin (@fullerhouseguy) op

Duur House

Recent werd het Full House-huis verkocht voor... een kloeke 5 miljoen dollar! Niet per se vanwege de serie, maar omdat de straat waarin het huis staat sowieso al één van de duurste plekken is in San Francisco. Het huis is onderdeel van de zogeheten 'Postcard Row': één van de mooiste plekken in de stad.

Voor dat geld krijg je een huis met twee verdiepingen en een garage. Het huis heeft drie slaapkamers en in totaal elf vertrekken. Het huis is vrij smal, maar de verdiepingen behoorlijk langgerekt. Dat het perceel een oppervlakte heeft van bijna 300 vierkante meter maakt het ook enorm duur in de dure stad. Huizen in San Francisco zijn enorm populair, en omdat de laatste jaren veel technologiebedrijven zich rond de stad gevestigd hebben, zijn de prijzen geëxplodeerd.

Het interieur van het huis kun je checken op de site van de makelaar. Wat opvalt is dat het huis van binnen helemáál niet lijkt op het huis van de Tanners: de binnenscènes werden gewoon in een studio opgenomen. De serie werd dit jaar trouwens stopgezet na het vijfde seizoen.