The Masked Singer is een giga-succes voor RTL 4: vrijdag (toen er maar liefst 4 BN'ers moesten ontmaskeren) keken er ruim 1,8 miljoen mensen. Deel van dat succes ligt bij de geheimhouding. Eén deelnemer onthult nu hoe hoog de geldboete bij spoilers wel niet is.  

Article continues after the ad

Wij raden ook al weken mee en denken dat deze BN'ers in de overgebleven kostuums zitten. Uiteraard is dat dé grote aantrekkingskracht van de show. Net als bij Wie Is De Mol? en Expeditie Robinson kan het kaartenhuis in elkaar donderen wanneer iemand ook maar iets verklapt. De makers van The Masked Singer lieten de BN'ers een contract tekenen, maar daardoor riskeren ze een mega-grote boete! 

 

Eddy Zoëy als De Papegaai

Eddy Zoëy zat vrijdag na afloop van The Masked Singer bij Beau aan tafel om te praten over zijn deelname. Zoals eigenlijk iedereen al dacht zat hij in het Papegaai-pak. Dit vond 'ie nogal lastig aangezien zijn twee kids thuis op de bank al vanaf zijn eerste optreden door hadden dat papa in het pak zat! 


Geldboete The Masked Singer

Daardoor was het voor Eddy soms lastig om zijn mond te houden. Maar: "Ik wist één ding zeker. Als ik mijn kinderen ga zeggen: 'ja, dat klopt' dan is het morgen op het schoolplein bekend en dan weet heel Nederland het." Gewoon zijn mond houden dus. En anders was er nog een enorme geldboete als stok achter de deur. Hoeveel die was? "Twee ton geloof ik. Of tweeënhalf ton." Waarop Beau verbaasd zegt: "Dat meen je niet?!" 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes, lieve mensen, De Papegaai, in @themaskedsingernederland 🦜? Dat ben ík. En wat héb ik moeten liegen om dat stil te houden zeg... Tegen m’n eigen kinderen, familie, vrienden, want (zo is het nou eenmaal) een kind van 10 vertellen dat Papa in ‘het pak’ zit, tja; dan vrees ik dat de hele school het binnen nó-time zou kunnen weten. Dus, koos ik ervoor niemand in te lichten. Wel zo makkelijk, dacht ik. Well... NOT! Zeker niet, wanneer je zélf 4x het onderwerp van gesprek bent aan je @rtlboulevard desk (waar ik dan op dat moment dus daadwerkelijk zelf de hostfunctie vervul), lullend over mezelf in de derde persoon, met ’n mega-foto van die Papegaai, dik in de achtergrond over m’n eigen schouder mee-loerend. Leuke ‘do NOT blow it now’-opdracht. Plus, maar moeten volhouden dat (na meerdere keren aantijgingen van Luuk, Nikki, Aran etc. te hebben gehad) ík het in géén geval ben (“het is George Baker”, zei ik dan). Vanaf de allereerste promo van ‘TheMaskedSinger’ op @rtl (waar ’n zingend fragment van mij in te horen en zien was), kreeg ik al appjes van mensen die diréct doorhadden dat ík ’t was (zoals van Daryl & Kiki vd Boulevard-redactie en van Joep van Q-music). En dan gaat ’t snel rondzingen, online, op social media: the wisdom of the crowd. Dus; sorry folks, dat ik keihard heb moeten liegen (daar lieten meerderen zich trouwens ook niet door afleiden vól te houden dat ik ’t, ondanks mijn stellige ‘nee’, tóch was). Now, it is out in the open: I am the parrot! Lekker verlichtend. Geniet nog van het programma. It was a blast: echt súpergaaf om mee te hebben mogen doen. En nu op naar de finale met de laatste 4 masked singers! Enjoy! :-) P.s.: Weddenschappen die ik -dûh- verloren heb, kunnen binnenkort worden ingewilligd. #papgaaitjeleefjenog #kendiegozerzingendan #ikwisthetallang #vanafhetbegin #themaskedsinger #papegaai

Een bericht gedeeld door Eddy Zoëy (@eddyzoey) op


Vrijdag is het tijd voor de finale van The Masked Singer. Kijk vanaf 20:30 naar RTL 4 voor de bekendmaking van de overgebleven vier kostuums!