Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

Het is inmiddels al lang geen geheim meer dat Matthijs van Nieuwkerk de NPO gaat verruilen voor een andere zender. Sterker nog: hij hint er tegenwoordig zélf op in DWDD. En, goed nieuws voor Matthijs: Met een verhuizing ligt ook een véél hoger salaris in het verschiet!

Article continues after the ad

Als we de geruchten mogen geloven, gaat hij wat meer verdienen dan Eva Jinek (die zit naar verluidt op wat minder). En dan moeten we er even vanuit gaan dat Matthijs óók voor RTL kiest. Gisteren onthulde tv-deskundige Rob Goossens in RTL Boulevard namelijk hoeveel RTL Matthijs in het verleden bood. 

 

Salaris Matthijs van Nieuwkerk

"In 2012 heeft hij een concrete aanbieding gehad", begint Goossens. "Hij kreeg toen dus 1,2 miljoen aangeboden en toen heeft hij gezegd: ‘Dat doe ik niet.’ Toen heeft hij wel een salarisverhoging gekregen van de NPO, maar dat was de helft van die 1,2 miljoen." De DWDD-presentator inde jaarlijks 580.000 euro bij BNNVARA, verdiende vorig jaar nog 'maar' 363.000  euro en moet volgend jaar terug naar de balkenendenorm van 201.000 euro. Dit zou één van de redenen zijn dat Matthijs nu weg zou willen bij de NPO.

 

RTL of Talpa?

Het lijkt er dus sterk op dat Matthijs ook gewoon naar RTL kan mocht hij dat willen. Voor een bedrag van 1,2 miljoen euro per jaar óf zelfs hoger, als RTL het aanbod inmiddels heeft aangepast. Ook Talpa behoort vooralsnog tot de mogelijkheden, want: wie wil Matthijs nu niet inlijven? Daarnaast zou volgens het AD ook België nog kans maken om Matthijs binnen te hengelen. De krant sprak recent over een tijdelijk uitstapje naar het commerciële VTM. Genoeg keuze dus!