Eva Jinek op RTL 4

Talkshowkoningin Eva Jinek maakte deze week bekend dat ze overstapt naar RTL 4. Daar hoort uiteraard ook een welverdiende salarisverhoging bij en als we dit gerucht mogen geloven, loopt Eva érg lekker binnen. 

Article continues after the ad

Bij de NPO zat ze nog op een wettelijk vastgesteld maximum van 194.000 euro, maar RTL kan daar uiteraard een flinke schep bovenop doen. En naar verluidt gaat dat ook gebeuren! 


Salaris Eva Jinek

Privé-baas Evert Santegoeds zei deze week in Shownieuws dat hij heeft vernomen dat Eva Jinek "minstens" 1 miljoen euro per jaar gaat innen. "De gekste bedragen doen de ronde en die lopen op tot een miljoen per jaar en zelfs eroverheen", aldus Santegoeds. "Als haar manager het handig heeft aangepakt, dan krijgt ze dat bedrag ook wel." Nu begrijpen we ook waarom Linda de Mol zei dat ze het budget niet had om Eva naar Net5 te halen...
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het is tijd voor een nieuw avontuur: ik ga werken bij RTL want daar krijg ik de fantastische kans om mijn passie voor de late night talkshow nog verder uit te bouwen. Daarnaast krijg ik de ruimte om mijn online platform – de plek waar ik al mijn journalistieke en persoonlijke interesses met jullie kan delen – echt serieus te ontwikkelen. In mijn carrière heb ik altijd lang en goed nagedacht over de keuzes die ik heb gemaakt. Tegelijkertijd ben ik ook altijd op zoek gegaan naar het avontuur, de wedstrijd en een manier om mezelf te laten groeien. Dat ik nu bij RTL aan de slag ga, past daar naadloos bij. Ik heb heel veel zin om met zo’n enthousiast team te gaan werken en ik kijk met heel veel liefde en plezier terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO. Dit is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen zijn te mooi om te laten lopen. #avontuur @rtl4 Foto: @pimvanboesschoten

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op


Eva Jinek naar RTL

Zoals gezegd stapt Eva binnenkort over van de NPO naar RTL. Vanaf januari om precies te zien. Dan neemt ze het stokje over van Beau die nu te zien is met zijn gelijknamige talkshow, elke werkdag om 22:30. Jinek scoort gemiddeld net onder het miljoen op de NPO. Grote vraag is nu: verhuizen haar vaste kijkers dan ook mee naar RTL?