Martien Meiland

Beste Zangers scoorde gisteren topcijfers! En dat is eigenlijk nog mild uitgedrukt - er keken nog nooit zoveel mensen naar deze ultieme emotionele rollercoaster!

Article continues after the ad

Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. "Tot nu toe stond het record op ruim 1,4 miljoen kijkers voor de seizoensafsluiter in oktober 2019", weet tv-blog Mediacourant ons te vertellen. Maar gisteren denderden inval-presentatoren Nick en Simon er overheen.

Meiland-effect

De afgelopen weken, die al vol zaten met een aantal indrukwekkende tearjerkers, gingen al meer dan lekker met steeds zo rond de 1,3 miljoen kijkers. En, je voelt de 'maar' al aankomen, de show moest toen steeds opboksen tegen Chateau Meiland op SBS6. Gisteren had Beste Zangers wat meer 'ademruimte'. Martien, Maxime en Erica Meiland - die binnenkort hopen te cashen met hun kasteel - waren namelijk een keer niet te zien. SBS6 gaf voetbal voorrang. En die wedstrijden scoorden om en nabij een half miljoen kijkers. Veel minder dan Martien!

All time high

Het zou dus zomaar kunnen dat de vaste Meiland-kijkers (deels) Beste Zangers boven voetbal verkozen, want het NPO 1-programma noteerde een whopping 1,6 miljoen kijkers. Wat goéééééd! Of hier echt sprake was van een Meiland-effect, moet volgende week blijken; dan is de hysterische familie ook weer terug op de donderdag.