Hoewel de hele wereld in de ban is van de serie Narcos over Pablo Escobar, waarvan seizoen 2 onlangs op Netflix verscheen, is er in ieder geval één iemand minder blij: de zoon van de drugsbaas.

Article continues after the ad

Escobars zoon, de 39-jarige Sebastián Marroquín, haalt op zijn Facebook-pagina uit naar de makers. Hij viste 28 volgens hem 'beledigende' fouten uit de serie, meldt het AD.

Oom Carlos

Vooral het feit dat zijn oom Carlos wordt neergezet als een drugscrimineel, valt niet in goede aarde: "In werkelijkheid was hij een groot man, een harde werker, eerlijk, nobel en een goede vader. Hij was nooit betrokken bij illegale activiteiten. Hij werd gekidnapt en gemarteld met Francisco Toro, een andere fatsoenlijke en onschuldige man."

Voetbalclub

Dat de makers ook de favoriete voetbalclub van Escobar verkeerd hebben, is volgens Marroquín onbegrijpelijk. "Mijn vader was helemaal geen supporter van Atlético Nacional! Als de schrijvers niet eens Pablo's favoriete voetbalclub weten, hoe durf je dan nog de rest van het verhaal te vertellen?" schrijft hij.

Verder beweert hij onder meer dat zijn moeder nooit een wapen kocht en gebruikte, dat ze na de vlucht uit Le Catedral niet in villa's woonden maar in krotten en dat zijn vader Kolonel Carrillo niet heeft vermoord.