Luca

Soul staat nog maar net op Disney+ of er komt alweer een nieuwe Pixar-film aan! Check de eerste beelden van de zonnige avonturen van Luca!

De film gaat over het jongetje Luca (Jacob Tremblay) dat samen met zijn vriendje Alberto een heerlijke zomervakantie beleeft aan de Italiaanse kust. Alle clichés over Italië komen voorbij: bergen pasta, liters ijs, knallende brommertjes en ga zo maar door.

Luca en Alberto dragen echter een enorm geheim met zich mee: ze zijn eigenlijk zeemonsters! Zodra ze in contact komen met water veranderen ze in een soort octopus en waterhagedis. Helaas hebben de inwoners van het dorpje een gruwelijke hekel aan zeemonsters, dus het duo moet enorm op hun tellen passen!

Article continues after the ad

Waar zien we Luca?

Luca is geregisseerd door Enrico Casarosa, die eerder meewerkte aan Pixar-films als Cars en Coco. De Italiaan komt zelf uit Genua en baseerde het gevoel van de film op zijn uitstapjes in de Italiaanse riviera.

Het is de bedoeling dat Luca in juni 2021 in première gaat. Het is nog niet helemaal duidelijk of de film in de bioscoop draait, meteen op Disney+ verschijnt óf op allebei de manieren te zien is.