Het filmpje 'Netherlands Second' uit het programma Zondag met Lubach behoort niet tot de winnaars van de Webby Awards, de prijzen die worden gezien als de ‘Oscars van het internet’. De satirische introductie van Nederland voor de Amerikaanse president Donald Trump uit het programma van Arjen Lubach maakte kans op de prijs in de categorie Online film & video - Viral.

Article continues after the ad

Winnaars

De Used Car Commercial // 1996 Honda Accord werd door de jury als winnaar gekozen, terwijl de publieksprijs naar het filmpje Mean Tweets #11 ging van het Amerikaanse tv-programma Jimmy Kimmel Live.

The best of the best

Ook onder anderen JAY-Z, Meryl Streep en Steven Soderberg mogen volgende maand tijdens de prijsuitreiking een Webby mee naar huis nemen. JAY-Z won in de categorie Online film & video - Best individual performance, voor zijn videoclip bij het nummer Smile. Streep ontvangt de prijs voor haar interview met Anna Wintour voor Vogue.com. Soderberg (Behind the Candelabra, Logan Lucky) krijgt een speciale award; de regisseur is uitgeroepen tot Person of the Year in de categorie film & video.

Prijsuitreiking

De Webby Awards zijn een initiatief van de International Academy of Digital Arts and Sciences. De prijsuitreiking vindt plaats op 14 mei in New York.

De niet-winnende, maar desalniettemin briljante video van Zondag Met Lubach zie je in bovenstaande video.