Zomertijd.... wintertijd… Wie heeft er nou helemaal de tijd om zich in die discussie te verdiepen? Arjen Lubach, zo blijkt! In Zondag Met Lubach brak hij een lans voor de goede oude... wintertijd!

Dit weekend was het weer zo ver: we gingen over van de zomer- naar de wintertijd. Een prettige overgang, want daardoor kon je op zondagochtend een uurtje langer blijven liggen. De huidige discussie over de zomertijd en wintertijd is je waarschijnlijk niet ontgaan. Blijkbaar moet iedereen hier een mening over hebben, en is het huidige systeem geen optie meer.

Wat is de tijd?

In Zondag Met Lubach dook de presentator even diep in de materie. De zomertijd betekent niet dat je het hele jaar naar het strand kunt (dat denken sommige mensen!), maar dat het in de winter pas om 10 uur ‘s ochtends licht wordt. Toppie!

Article continues after the ad

 

 
Wat blijkt: in Nederland passen we onze tijd al aan aan landen die oostelijk van ons liggen. Mochten we tóch meegaan met een permanente zomertijd, dan worden we massaal depressief vanwege een tekort aan licht.
 

Gelukkig is daar altijd Corry Konings, met een vrolijk liedje om de stemming erin te houden!