Zoals ieder jaar luidde GTST de zomer in met een dijk van een cliffhanger. Eén ding is zeker, niet alle inwoners van Meerdijk zullen morgenochtend de zon zien opkomen…

Article continues after the ad

Comeback

In de laatste minuten van de slotaflevering van dit seizoen maakte acteur Bartho Braat zijn comeback als Jef. Hij heeft slechts één zin tekst, maar die slaat in als een bom: ‘wanneer is de begrafenis?’, vraagt Jef vanuit zijn woonplaats in Frankrijk. Dat Jef zou terugkeren naar Meerdijk vanwege een uitvaart was al eerder bekend. Maar wie zullen zij begraven? Dat is de vraag die de fans van GTST de komende zomer in hun greep houdt.

Brand

Er is geen gebrek aan inwoners van Meerdijk die we vanavond mogelijk voor het laatst zagen. Rik en Bing zijn door crimineel Jos ontvoerd en moeten een graf graven. Ondertussen zijn bijna alle andere personages samen in Boks, waar een bijeenkomst gehouden wordt over de komst van een asielzoekerscentrum naar Meerdijk. Aysen wordt naar het café gelokt door Jos’ handlanger, die Boks in brand steekt. Zal deze brand uiteindelijk een dodelijk slachtoffer eisen onder de inwoners van Meerdijk?

Op maandag 4 september zullen we weten wie er vanavond aan zijn of haar einde is gekomen. Dan begint het nieuwe seizoen van GTST!