First Dates 0812

Kijkers waren vanavond aangenaam verrast door de oudere Ton en Atie, die op blind date gingen in First Dates. "Heerlijk om naar te kijken", was één van de vele positieve reacties op Twitter.

'Zo schattig!'

Vanavond vonden we tussen de hippe en moderne jongeren en rampzalige dates eindelijk eens een hele lieve date tussen twee oudere mensen. Ton van 91 is "onderweg naar 92, dus dan bekijk je de zaken iets anders". Hij zoekt iemand om "met elkaar iets te organiseren. Een museumbezoek, of elke vorm van ontspanning, eigenlijk". Enter Atie van 89, een rasechte Amsterdammer die er niet van houdt om alleen te zijn.

 

Article continues after the ad

 

Hormonen

De twee vinden elkaar al gelijk in het feit dat ze allebei slechthorend zijn. Wat volgt is een lieve, beschaafde date waarbij Ton en Atie elkaar constant 'u' blijven noemen. Het lijkt er ook op dat ze allebei hetzelfde zoeken: een maatje om leuke dingen mee te doen. "Als je 18 bent, gaan de hormonen geweldig tekeer. Dat is nu niet. Ik heb zeven kinderen, dus ik heb m'n portie wel gehad", aldus Atie.

 

Nummers uitwisselen

Het stel kletst nog gezellig verder en als het tijd is voor de rekening, vraagt Ton dan ook om "een pen of een potlood en een stukje papier, zodat we even nummers kunnen uitwisselen", Hoe zoet! Dat lijkt dus een dikke match en de twee willen elkaar graag nog een keertje zien. "Dan gaan we nu tutoyeren", besluit Ton.

 

We durven het bijna niet te zeggen, maar helaas leren we aan het einde van de aflevering dat 'de communicatie na afloop wat stroef verliep en beiden weer hun eigen weg gaan.' We wensen zowel Ton als Atie natuurlijk alle geluk! Krijg je maar geen genoeg van al die liefde? Op 14 februari is er weer een speciale VIPS-editie van First Dates te zien!

First Dates is elke werkdag op NPO 3 te zien om 19:25 uur.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.