Big Brother 2021

Bewoners, kom naar de dagboekkamer.” Wekenlang hoorden we deze mysterieuze stem van Big Brother. Nu het seizoen ten einde is gekomen kunnen we eindelijk een gezicht – en een baard – op die stem plakken.

De Vlaamse stemacteur Jeroen Medaer is de man achter de microfoon. “We hebben mijn identiteit niet expres geheimgehouden,” vertelt hij aan Belgische krant Het Nieuwsblad. “Het leek ons gewoon leuker om er geen gezicht op te kleven en het mysterie te bewaren. Het programma draaide niet om mij. Big Brother is niemand. Het is een huis, een instituut, een experiment.

Vriendelijke psychopaat

Jeroen vertelt dat er een hele casting aan vooraf ging. “Het moest niet enkel een stem zijn die zowel door een Vlaams als Nederlands publiek gesmaakt zou worden. Ze wilden er echt een personage van maken. In het begin spraken we over een vriendelijke psychopaat, maar dat laatste is er toch een beetje uitgegaan.

Article continues after the ad

Loltrappen

Het heftigste moment vond Jeroen toen hij ‘Terror Theo’ moest waarschuwen en de vrijwillige exit van drie bewoners. “Daar tegenover staan ook veel leuke momenten. Zo was er de proef waarin de bewoners een code moesten ingeven als ik hun naam riep. Toen heb ik een hele dag met hen kunnen sollen. Ik riep te pas en te onpas hun naam. Big Brother is niet alleen werken. Soms mag je ook loltrappen.

Reclamespotjes

Nu vraag je je misschien af of je zijn stem eerder hebt gehoord. Dat zou goed kunnen, want hij spreekt ook de reclamespotjes van Cool Blue in. Als acteur speelt hij ook in wat series. Zo was hij te zien in het bloedstollende Red Light en in het Vlaamse drama De Twaalf.

Check hier de 11 beste moment van Big Brother 2021. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: