Baby Yoda in The Mandalorian op Disney+

Gisteren kwam alweer de laatste aflevering van het eerste seizoen The Mandalorian online. Hoewel er nu nog genoeg vragen over zijn, die in het gisteren bevestigde tweede seizoen beantwoord zullen worden, is er ook het één en ander duidelijk geworden. Pas op: spoilers! 

Article continues after the ad

De laatste aflevering van The Mandalorian gaf de kijker vooral antwoorden over wie Mandalorian nu eigenlijk is. Niet alleen werd zijn gezicht eindelijk onthuld, nadat IG-11 (die zichzelf aan het einde heeft opgeofferd) zijn helm weghaalde om zijn leven te redden, maar tegelijk werd duidelijk dat hij een naam heeft: Din Djarin. En als je dacht dat het bij die wending bleef: nee, hoor! Hij bleek namelijk ook helemaal niet van Mandalore te komen. Zijn familie is vermoord door een B2 Super Battle Droid, waarna een groep Mandalorians zijn leven hebben gered en hem hebben opgevoed als één van hen.

Baby Yoda

Helaas werd er in de achtste aflevering weinig duidelijk over de enorme populaire Baby Yoda behalve dat er in het tweede seizoen, dat voor de herfst van 2020 op de planning staat, een zoektocht wordt gestart naar de ouders of de thuisplaneet van The Child. Dit wordt dus nog vervolgd.

Moff Gideon

Maar er werd ons in deze laatste aflevering meer duidelijk. Zo werd eindelijk het verhaal achter Moff Gideon, de meedogenloze keizerlijke krijgsheer die nu het mythische lichtzwaard in handen heeft, onthuld. Hij blijkt een voormalig gouverneur te zijn van het Keizerrijk, datzelfde rijk dat Cara Dunes planeet Alderaan vernietigde. Hij zou eigenlijk al voor oorlogsmisdrijven geëxecuteerd moeten worden. Maar helaas gold dat laatste voor Kuiil, die het eerste seizoen niet heeft overleefd.