De cast van GTST

Tijd voor wederom een ‘trip down Memory Lane!’ Na de sterren uit Friends en het Marvel Cinematic Universe zoeken we het dit keer wat dichter bij huis. Check deze jeugdfoto’s van de cast van Goede Tijden, Slechte Tijden!

Zo zag de GTST-cast er vroeger uit

Wie had 25 jaar geleden kunnen bedenken dat GTST nog steeds zou bestaan? Het programma heeft ups en downs gehad, maar lijkt na een recente dip weer helemaal op de weg terug. We kijken even terug naar wat leuke jeugdkiekjes van oudgedienden én relatieve nieuwkomers.

10. Ferry Doedens

Lucas Sanders en Menno Kuiper hadden de primeur als eerste getrouwde mannenkoppel in Meerdijk. De flamboyante halfbroer van Nina ontwikkelde zich van flierefluiter tot een behoorlijk verantwoordelijke jongen. Na een hiv-diagnose verhuist hij naar Utrecht, en speelt hij een rol in Nieuwe Tijden, waar hij Tiffy ontmoet. Tiffy is ook de draagmoeder van zijn zoon Wolf, die hij eigenlijk met Flo wilde opvoeden. Als Flo naar Portugal verhuist, gaan Tiffy en Lucas samenwonen om hun zoontje Wolf op te voeden.

Ferry Doedens had het een paar jaar geleden even lastig, wat hem ook tijdelijk de rol van Lucas Sanders kostte. Sinds 2016 is hij weer een vaste kracht.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik voel me echt jarig Guys! Lekker puuh #kleineferry #birthdayboy #25

Een bericht gedeeld door Ferry Doedens (@ferrydoedens) op

 

9. Bertrie Wierenga

Shanti Vening kwam huilend Meerdijk binnen, maar de sexy dame maakte al snel andere inwoners aan het janken. Ze begon een affaire met Anton Bouwhuis, die bijna dodelijk afliep én ze bleek de dochter van Billy de Palma. Ze werd eigenares van café De Koning, maar Billy gebruikte die tent alleen maar om geld wit te wassen. Tegenwoordig woont Shanti samen met Rik.

Bertrie Wierenga werkte lange tijd als actrice vanuit Leeuwarden, maar dit bleek uiteindelijk toch niet te doen. Wierenga speelde op jonge leeftijd al in musicals, zoals Oliver Twist (met een bijna onherkenbare Arjan Ederveen).

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toen we op ons mooist waren! 👹🎃...#arjanederveen #olivertwist #musical#joopvandenende

Een bericht gedeeld door ➖B E R T R I E➖ (@bertriewierenga) op

 

8. Stephanie van Eer

JoJo Mauricius krijgt een koude douche als ze Meerdijk binnentreedt. Ze is de halfzus van Bing, maar als ze aanbelt om hem te ontmoeten doet Nina de deur open… en gooit hem in haar gezicht dicht! Wow! Uiteindelijk wordt de relatie een stuk beter en trekt ze in bij haar grote broer. JoJo blijkt diabetes type 1 te hebben, waar ze lange tijd mee worstelt. Als het huwelijk tussen Bing en Nina dreigt te ontploffen zit JoJo er precies tussenin.

Stephanie van Eer speelde op haar achtste al in de musical The Lion King. Daarna was ze te zien in SpangaS, Kappen! en tegenwoordig presenteert ze ook de Kids Top 20.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️ mama ❤️ #throwback #thelionking

Een bericht gedeeld door Stephanie van Eer (@stephanievaneer) op

 

7. Dorian Bindels

Daan Stern is de halfbroer van Rik de Jong en zit regelmatig in zijn (seksuele) vaarwater. De laatste tijd is hij vooral bezig om te stoken in het huwelijk van Nina en Bing (gesteund door Ludo, natuurlijk), en daarmee is hij indirect verantwoordelijk voor de ontvoering van hun kinderen. En dat is dan een politieagent!

Dorian Bindels speelt Daan Stern sinds 2018, maar zijn acteercarrière begon eigenlijk al een stuk eerder!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoe het allemaal begon? Als schaap in het kerstspel. #tb

Een bericht gedeeld door Dorian Bindels (@dorianbindels) op

 

6. Ferry Somogyi

Rik is één van de oudgedienden in de wereld van Goede Tijden, Slechte Tijden. De stoere biker verloor zijn hart aan Anita Dendermonde en probeerde zijn leven een stuk serieuzer in te richten. Dit lukte niet altijd: hij smokkelde drugs naar Thailand, saboteerde iemands parachute waarna hij voor vijftien jaar de bak in draaide (en na anderhalf jaar al vrijkwam! Hoe dan!?).

Na een onterechte ‘MeToo’-aanklacht (bekonkeld door zijn eigen broer!) is Meerdijk een beetje wantrouwend geworden richting Rik. Misschien moeten ze maar een wat jeugdfoto’s van Ferry Somogyi bekijken: dat is een goudeerlijke knaap?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poekie en ik. Misschien weer zo'n kapsel doen?

Een bericht gedeeld door Ferri Somogyi (@ferrisomogyi) op

 

5. Marly van der Velden

Geboren worden als dochter van Ludo Sanders is zowel een zegen als een vloek… Ja, je hebt enorm veel geld en aanzien, maar iedereen weet wat voor schofterige streken Ludo af en toe uithaalt. Het begon al toen Stefano Sanders haar als baby ontvoerde, omdat hij van de maffia Ludo moest chanteren. Op haar bruiloft met Noud werd half Meerdijk neergeschoten door een doorgedraaide Wiet, en haar man Bing en Ludo kunnen bijna nooit door één deur. Een verzoeningspoging door middel van een schilderij veranderde GTST onlangs in een rare aflevering van Twin Peaks!

Marly van der Velden speelt Nina al sinds 2005, maar het personage is al een stuk ouder (omdat ze echt als baby begon). Toen Marly zelf klein was, was ze enorm fan van prinses Jasmine uit Aladdin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Van jongs af aan is Jasmine één van mijn favoriete Disney prinsessen, omdat ze avontuurlijk en zelfverzekerd is. Ze ziet het beste in anderen. Dat is iets wat mij enorm aanspreekt in alle Disney films waar prinsessen in voorkomen. Het zijn altijd sterke onafhankelijke vrouwen en dat wil ik doorgeven aan mijn dochters. Ik geniet nog steeds van alle Disney films en in het bijzonder Aladdin. En hoe leuk is het, dat ik nu samen met Sam kan kijken. Ik heb altijd hard gewerkt om mijn dromen uit te laten komen en dat probeer ik haar ook mee te geven. Alles begint met dromen hebben! “when you dream, it’s a whole new world” @disneyNL #durftedromen

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op

 

4. Alkan Çöklü

De Afghaanse vluchteling Amir Nazar dacht dat hij veilig was in Nederland, maar helaas werd hij opgevangen in Meerdijk: het gestoordste dorp van Nederland! Hij hielp zijn vriend Bing met een zaaddonatie, nadat Bing onvruchtbaar leek, maar wilde tegen alle afspraken in tóch zijn donorkind Max blijven zien. Hij belandde onschuldig in de gevangenis, werd bijna doodgeslagen, raakte verlamd en nam een tiener in huis (die een psychopaat bleek te zijn). En dan gebeurde er ook nog … wat de fak dit was!

De jonge Alkan wist al snel dat hij filmster wilde worden! Voorlopig bleef het bij korte films, maar wie weet wat er nog voor hem in het vat zit! Çöklü speelde naast GTST ook grote rollen in Smeris en Vechtershart.

 

3. Joep Sertons

Anton Bouwhuis trok met zijn gezinnetje naar Meerdijk en dat leverde hem heel wat grijze haren op. Zijn huwelijk stond jarenlang op instorten, hij verloor zijn zoon bij een ebola-uitbraak, zijn vrouw stierf en hij verloor zijn baan in het ziekenhuis omdat hij een arts op z’n bek sloeg. Hij begon een relatie met Linda Dekker, die hem tijdens hun bruiloft bedroog met haar ex-man (ze ging van bil… met Bill!).

Dat had de jonge Joep Sertons vooraf nóóit kunnen denken!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gouwe Ouwe. #trowback

Een bericht gedeeld door joepsertons (@joepsertons) op

 

2. Everon Jackson Hooi

Bing Mauricius heeft het allemaal maar druk met het zoeken naar zijn kinderen met Nina Sanders, die door Nola werden ontvoerd! Bing kreeg het de laatste tijd zwaar voor zijn kiezen: hij kreeg kanker, schoot per ongeluk zijn schoonvader Ludo neer en werd zélf beschoten door de kwade Martine Hafkamp… Het zijn maar een paar van zijn avonturen in de open inrichting genaamd Meerdijk.

Terwijl Everon Jackson Hooi vroeger zo’n lief kereltje was! Als je benieuwd bent naar hoe Everon de 'lockdown' doorstaat (inclusief Netflix-tips!) check je dit korte interview even!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

30 mei #1984

Een bericht gedeeld door Everon Jackson Hooi (@everonhooi) op

 

1. Babette van Veen

Het leven van Linda Dekker is lastig samen te vatten. Ze palmde mannen in om haar (bijna altijd gedoemde) plannen te financieren, werkte als prostituee, smokkelde drugs en ga zo maar door! GTST is tegenwoordig een stuk braver dan vroeger, zoveel is duidelijk.

Als je deze jeugdfoto van actrice Babette van Veen ziet, lijkt zulk gedrag toch onbestaanbaar?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niks veranderd toch? Iets minder blond, iets meer praatjes 😊

Een bericht gedeeld door Babette Van Veen (@babettevanveenofficial) op

Inmiddels is er wel het één en ander veranderd in het leven van Linda Dekker! Ze zit tegenwoordig in de overgang (vast om de serie weer ‘dichter bij de kijker te brengen’) en gebruikt daarvoor medicinale cannabis. Ook steekt ze van ellende af en toe haar hoofd in de koelkast. Ja, ook een soapdiva krijgt hiermee te maken!

Beeld: RTL