Becoming Warren Buffett, binnenkort op HBO

Belegger Warren Buffett is een van de rijkste mensen op aarde. In de nieuwe HBO-documentaire over zijn leven leer je misschien wel de fijne kneepjes van zijn vak!

More content below the advertising

Miljardair

Warren Buffett (1930) was voor de kredietcrisis losbarstte de rijkste man ter wereld. Nu is hij nog "slechts" 60 miljard dollar waard, en moet hij het doen met de derde plek op die ranglijst. Het zal hem zelf weinig deren: hij leeft zelf een bescheiden leven en heeft al tientallen miljarden weggegeven aan goede doelen. Hij heeft zelfs beloofd uiteindelijk 99 procent van zijn vermogen te schenken als onderdeel van The Giving Pledge, bedacht door Bill Gates om de allerrijksten te inspireren om de wereld ten goede te veranderen.

Buffett heeft al die miljarden verdiend zonder eigenlijk zelf iets van betekenis te verkopen. Zijn bedrijf Berkshire Hathaway zat in de textiel toen hij het overnam, maar Buffett maakte er al snel een investeringsmaatschappij van. Zijn vermogen is tot deze bizarre vorm gegroeid door slimme investeringen in bedrijven als American Express, The Coca-Cola Company en Gillette.

HBO

De miljardair is still going strong, en op 30 januari gaat op HBO een documentaire over zijn leven tot nu toe in première. "Met ongekende toegang tot Buffetts privéleven vertelt de film het onwaarschijnlijke verhaal van een ambitieuze, bescheiden jongen uit Nebraska die een van de rijkste en meest gerespecteerde mensen ter wereld werd", aldus de omschrijving van HBO zelf.

Het slechte nieuws voor ons Nederlanders is natuurlijk dat HBO hier net een paar dagen geleden de handdoek in de ring heeft gegooid. HBO en mede-eigenaar Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, noemden "zakelijke redenen" voor de beslissing om er per 31 december 2016 mee te stoppen. Ziggo biedt de content van HBO nu exclusief aan in het nieuwe Movies & Series XL-pakket. Als klant van een andere tv-aanbieder zul je dus een andere manier moeten bedenken om deze documentaire na 30 januari te kunnen zien.

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.