Vet hoor, die shots vanuit vogelperspectief. Maar hoe filmen ze dat nou? Drone-operator Ivan van Peking Express laat het zien!

Article continues after the ad

Het juiste shot

De jungle, tempels, mensenmassa’s en de ongerepte natuur: in Peking Express ziet het er allemaal piekfijn uit. Toch gaat er flink wat werk zitten in het opnemen van zo’n televisieprogramma. Uren worden er gespendeerd aan het vinden van het juiste shot.

Drone

De meest opmerkelijke filmgadget is ongetwijfeld de drone. Het door vier mini-propellertjes omhoog gehouden apparaat maakt het mogelijk prachtige beelden te schieten van hoog uit de lucht. Voordeel: het is goedkoper en stabieler dan een helikopter. Drone-operator Ivan bestuurt het ding en zorgt er voor dat de drone niet tegen de dichtsbijzijnde pagode aanknalt.

Check de video van Ivan hierboven!

Peking Express

Peking Express is inmiddels al weer een aantal weken bezig. In het spelprogramma liften een aantal duo’s met één euro per dag door Zuidoost-Azië. Allemaal moeten ze proberen bepaalde doelen te halen. Lukt dat niet, dan vallen ze af. Uiteindelijk kan er maar één duo de winnaar zijn. Oud NOS-nieuwslezer Rik van de Westelaken verzorgt de presentatie.