Ron Boszhard, WIDM

De comeback van Ron Boszhard in Wie is de Mol? was tóch wel één van de hoogtepunten van dit jubileumseizoen! Wie geen genoeg kan krijgen van de presentator heeft nu geluk: hij komt namelijk met een heuse podcast waarin hij de show analyseert.

Article continues after the ad

Officieel analyseert Ron Boszhard in zijn podcast diverse legendarische tv-programma's, maar Wie is de Mol? bijt in de eerste aflevering het spits af.

Televisie-hit

"Het lijkt een flauw format: bekende Nederlanders doen in een ver land spelletjes, terwijl één deelnemer de boel saboteert", valt te lezen bij de beschrijving van de eerste aflevering. "Toch is Wie is de Mol? al tientallen jaren een enorme televisie-hit. Ron praat met oud-deelnemers, presentatoren, molloten en de bedenkers om uit te zoeken wat Wie is de Mol? zo succesvol maakt." Nou, wij weten het wel: Ron natuurlijk!

 

Mislukte BN'er

De presentator geeft in podcast aan dat het een ware droom voor hem was om deel te nemen. "Ik wilde al jaren meedoen. 'Word je niet gevraagd?' zei het hoofd van de televisie ooit tegen mij: 'Nou, daar zullen ze dan wel een goede reden voor hebben.' Ik voelde me zelfs een beetje mislukt als BN'er." Gelukkig was het Carlo die hem net dat duwtje in zijn rug gaf die hij nodig had! 

Initiatief nemen

"Mijn broertje adviseerde me om ze gewoon een keer te mailen en op 6 februari 2017 mailde ik de kandidatencoördinator van Wie is de Mol? het volgende: 'Mevrouw, al vele jaren ben ik fan van WIDM. Ik weet niet of ik u via deze weg kan en mag vragen, maar niet geschoten is altijd mis, dus wees alsjeblieft niet boos op me. Maar zouden jullie een keer aan me willen denken als jullie kandidaten voor het programma zoeken? Met een bescheiden groet, Ron Boszhard." En met die mail had hij inderdaad raak geschoten, al weten we allemaal nog hoe het toen afliep

Beluister hier de hele podcast van Ron!