Componist Michael Giacchino deelt video op Twitter

De Oscarwinnende componist Michael Giacchino gaat viral met een video die hij deelde vanuit de studio waar hij werkt aan de soundtrack van Spider-Man: Homecoming.

Michael Giacchino

De naam Michael Giacchino ken je misschien niet, maar zijn werk ken je zeker. De componist won een Oscar voor zijn muziek in Up, werd ervoor genomineerd voor Ratatouille en werkte verder aan Doctor Strange, Star Trek: Beyond, Zootropolis, Jurassic World, Inside Out, Dawn of the Planet of the Apes en nog veel meer in het oog springende titels.

De opnames van Spider-Man: Homecoming zitten er al op, en zoals gewoonlijk wordt de muziek als een van de laatste elementen toegevoegd. Vanuit de opnamestudio deelde Giacchino gisteren onderstaande video, waarin zijn orkest het welbekende deuntje van Spider-Man ten gehore brengt. Wordt deze muziek ook in de film gebruikt, of is dit gewoon een goed voorbereid geintje? Wij weten het nog niet, maar de video gaat het hele internet over.

Spider-Man: Homecoming

Spider-Man: Homecoming volgt chronologisch na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War (2016). Peter Parker / Spiderman, deze keer gespeeld door Tom Holland, probeert een balans te vinden tussen het middelbareschoolleven en zijn buitenschoolse activiteiten als webwerpende superheld. Hij wordt bijgestaan door Tony Stark (Robert Downey Jr.) en Captain America (Chris Evans) en heeft juist te duchten van Adrian Toomes / The Vulture, gespeeld door Michael Keaton. Ook Marisa Tomei, Danny Glover, Zendaya en Martin Starr spelen belangrijke rollen.

Spider-Man: Homecoming is vanaf 6 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.

Stuntvrouw Olivia Jackson heeft de makers van Resident Evil: The Final Chapter uit 2016 aangeklaagd naar aanleiding van een ingrijpend ongeluk op de set. Hierbij raakte Jackson een arm kwijt. Daarnaast heeft ze ook sinds het ongeval last van chronische rugklachten. Bovendien heeft ze een flink litteken op haar gezicht, en ook nog eens een gigantisch litteken op de linkerkant van haar sleutelbeen.

Ongeval waarbij motor op mobiele camera inreed

Het ongeluk gebeurde tijdens de opnames van deze laatste Resident Evil-film in Zuid-Afrika in 2015. Jackson zat als stunt-double voor Milla Jovovich op een motor waarmee ze tegen een mobiele filmcamera aanknalde. Het gaat dan vermoedelijk om de opnames van de onderstaande scène:

 

2.45 miljoen aan schadevergoedingen

Al geruime tijd doet Jackson op Instagram verslag van haar langzame genezingsproces. Nu heeft ze ook besloten om de nodige betrokken partijen voor de rechter te slepen: zo heef ze niet alleen de productiemaatschappij en het stuntbedrijf aangeklaagd, maar ook de man die de camera bestuurde, en ook regisseur Paul WS Anderson. In totaal wil Jackson 2.45 miljoen aan schadevergoedingen. Volgens de man die de camera bestuurde reed Olivia op hoge snelheid ten tijde van de botsing en zou het ongeval niet gebeurd zijn als ze geremd had. De zaak zal in de loop van 2019 voorkomen.

 

 

De bittere ironie wil dat Jackson eerder ook al als stuntvrouw meedeed aan Mad Max: Fury Road, waar ze de stunt-double was voor Charlize Theron’s Imperator Furiosa, een personage dat ook maar één arm heeft.

In september barstte de paniek los onder DC-fans toen geruchten opdoken dat Henry Cavill het gehad zou hebben met zijn rol als Superman. Ook hier op de redactie zorgde dit nieuws natuurlijk voor hysterische drama's, want wij maken er geen geheim van groot fan te zijn van de stalen acteertalenten van de Brit met de brede kin. Volgens zijn Justice League-teamgenoot Jason Momoa klopt er echter geen bal van deze boze verhalen. Gelukkig maar.

 

“Absoluut niet waar”

Het Amerikaanse Entertainment Tonight vroeg de Aquaman-ster hoe het zat met deze geruchten, en Khal Drogo liet er geen misverstand over bestaan: “Hij stopt absoluut niet. Hij is dol op dat personage, en hij stopt niet, 100% zeker”. De geruchten zijn volgens Jason dus “Absoluut niet waar”. Nu zou het kunnen dat de wens hier een beetje de vader is van de gedachte, en dat Momoa gewoon heel hard hoopt dat zijn co-ster er niet de brui aan geeft. Want dan zou de toekomst van de Justice League-franchise ook meteen op losse schroeven komen te staan. Maar we hopen gewoon heel hard met hem mee dat hij gelijk heeft.

In 2019 duidelijkheid over Ben Affleck als Batman?

Over afvallige Justice League-acteurs gesproken: ook over Ben Affleck gaan al lange tijd geruchten dat hij nul zin heet om nog Batman te spelen. Zoals bekend gaat het al een paar jaar ontzettend stroef met de nieuwe solo-film rond de Vleermuisman, maar daar valt nu toch weer iets positiefs over te melden: de nieuwste versie van het script zou voor het eind van dit jaar af zijn. Begin 2019 verwachten we dus duidelijkheid over wat er met deze film gaat gebeuren. Met Aquaman gaat het gelukkig wel goed: de film wordt goed ontvangen en trekt sinds gisteren stampvolle zalen, en Momoa voelt zich als een vis in het water met deze rol, dus die zal nog wel in zin voor een paar “sea-quels”.