Martien Meiland in Chateau Meiland

Vorig jaar bleek dat de Meilandjes 'illegaal' in hun Hengelose villaboerderij-panden woonden. In het nieuwe seizoen van Chateau Meiland gaan we zien hoe die ellende - het 'gezeik', horen we Martien al zuchten - zich voltrok. Erica Meiland legt nu uit hoe het allemaal zo in de shit kon lopen.

Article continues after the ad

De fam woonde op één groot perceel. Een soort Meiland-epicentrum. 'Piraten' Martien, Erica en dochter Maxime (en haar dochtertje Claire) zaten wel allemaal in hun eigen huisje. "Onze Achterhoekse domper", blikt Erica terug in de nieuwe editie van Veronica Magazine, die sinds vandaag te verkrijgen is. "De verf was nog niet droog, of er kwam al gedonder."

'Te enthousiast ingedoken'

De gemeente Bronckhorst greep in omdat dit niet legaal is. "Martien heeft de grote boerderij, ik de kleinere en Maxime de guesthouse. Daar zijn we een beetje te enthousiast ingedoken", geeft Erica toe. "Van het gastenverblijf kunnen we de houding van de gemeente begrijpen, maar mijn woning is aan ons verkocht als tweede woning op het terrein. Wij hebben er ook niets veranderd. Maar volgens het bestemmingsplan is er maar plek voor één huishouden." Oftewel: "Maxime en ik wonen er in feite illegaal".

'Ze doen hier gewoon moeilijk'

Maar, eh... wat voor rol speelde hun makelaar eigenlijk in dit hele debacle? "De makelaar heeft te goeder trouw gehandeld bij de aankoop denken wij." Erica is absoluut niet blij met de houding van de gemeente. "Ze doen hier gewoon moeilijk. We hadden de gemeente kunnen aanklagen, maar dat ga je toch niet winnen. Gelukkig hebben we het snel kunnen verkopen. We zijn nu aan het surfen op Funda. Maxime en Leroy hebben net een huis in Noordwijk-Binnen gekocht. Wij willen daarom ook weer die kant op.

Chateau Meiland terug naar de roots

Inmiddels is al uitgelekt waar Martien en Erica schijnen te gaan wonen. Het zou gaan om déze mega villa in Noordwijk, aka hun nieuwe wijn-hotspot. Daarmee zouden ze dus terugkeren naar het dorp waar ze jaren geleden maar al te graag woonden. Maar nog niet doorvertellen hè: dit horen we eigenlijk pas in het nieuwe seizoen te zien...

Nieuw seizoen Chateau Meiland op SBS6Foto: William Rutten


Chateau Meiland is vanaf maandag 1 maart weer wekelijks op maandag én donderdag (vanaf 11 maart) om 20:30 uur te zien op SBS6 en op KIJK.nl. Chateau Meiland is daarnaast ook exclusief en gratis vooruit te kijken op KIJK.nl.