Disney Parks heeft een nieuwe video vrijgegeven waarin betrokkenen vooruitblikken op de Star Wars-werelden die meer dan 5 hectare gaan beslaan. We kunnen niet wachten!

Article continues after the ad

Star Wars in Disneyland

Disneyland Parijs kent al de populaire attractie Star Tours, die onlangs weer een fraaie update kreeg. Ook de achtbaan Space Mountain is ingericht als een Star Wars-attractie. In de VS liggen de creatieve geesten van Lucasfilm en Walt Disney Imagineering echter alweer een stapje voor op Europa. Daar zijn ze druk bezig met de ontwikkeling van hele Star Wars Lands, die ieder zo'n vijfenhalve hectare in beslag gaan nemen in Disneyland (California) en Walt Disney World (Florida). In deze nieuwe video praten betrokkenen over hun unieke samenwerking en lichten ze een tipje van de sluier.

Star Wars Land

In 2019 opent het eerste Star Wars Land, waarvan we alleen maar kunnen hopen dat het ook snel naar het pretpark in Parijs zal komen. Bezoekers kunnen er rondlopen en niet alleen bekende elementen uit de films zien, maar ook deelnemen aan compleet nieuwe avonturen. De voorproefjes en schetsen in deze video schreeuwen vooral één centrale boodschap: waar in de jaren 70 over gefantaseerd werd, is met de techniek van tegenwoordig eindelijk mogelijk. Hopelijk hebben de Star Wars-fans van toen nog zin en energie om vanaf 2019 een Star Wars Land te bezoeken!