Dennis Storm

Dennis Storm en Valerio Zeno waren ooit het BNN-duo om in de gaten te houden, maar inmiddels hebben beide jongens zich teruggetrokken uit de media. We bespraken onlangs nog hoe het nu met Valerio gaat, maar nu heeft ook Dennis een groot interview gegeven over zijn minimalistische levensstijl.

Article continues after the ad

Na een tv-carrière van 10 jaar verliet Dennis Storm vrijwel geruisloos het scherm. Hij had er geen plezier meer in en besloot een andere richting op te gaan. Dat lijkt, nu 4 jaar later, goed te zijn gelukt. 

Leven op Bali

Dennis Storm vertelt aan RTL Nieuws dat hij op dit moment met zijn vrouw en twee kinderen (van vijf en zes) in een studio in het zuiden van Bali woont. De ruimte is zo'n 32 vierkante meter en ze slapen met z'n allen op één slaapkamer. "We zijn wel op zoek naar een huis waarin de kinderen hun eigen kamer hebben, maar vaak zijn de huizen té groot en slaan we het af. De regel lijkt 'groot huis kleine tuin' te zijn, maar wij willen het juist andersom."

Minimalistische levensstijl

Hij is niet opgegroeid met de minimalistische levensstijl, maar het is wel iets dat op een gegeven moment begon kriebelen. "Sinds mijn twintigste, toen ik mijn eerste reisprogramma maakte, begon ik beetje bij beetje mijn overbodige spullen de deur uit te gooien. In de jaren erna merkte ik steeds meer dat het naleven van het minimalistische gedachtegoed mij een heerlijk gevoel van vrijheid gaf." En die vrijheid stopt hij nu in zijn gezinsleven. "We hebben meer tijd; voor onszelf en voor elkaar. Het weer zit ook niet tegen, dus de kans is groot dat we na school met zijn allen een uurtje in het water liggen of ’s avond met onze voeten in het zand de zon onder zien gaan."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Valentino Bali. Kerobokan - Ubud in just a little over 12 minutes. 🖖 @sugar_ray.bali 🖖

Een bericht gedeeld door Dennis Storm (@stormdennis) op

 

Opvoeding

Zijn vrouw en hij proberen hun kinderen dan ook mee te geven dat het leven niet alleen maar om spullen draait, zo ook met verjaardagen. "Als mijn kinderen jarig zijn, krijgen ze één cadeau. Wil mijn dochter een step, dan krijgt ze een step namens iedereen." Hij wil ze namelijk niet opvoeden als prinsesjes. "Ik ging ooit naar een feestje en dat kind zei toen we binnenkwamen: 'Waar is mijn cadeau?' Iedereen mag daar van alles van vinden, wij doen ons best ze dankbaarheid aan te leren."  Benieuwd naar meer over Dennis? Het volledige interview lees je hier.

Fotocredits: Studio Novo - BNNVARA