Top Gear 2.0 leek gedoemd: het eerste seizoen met Chris Evans aan het roer was een flop, maar na zijn vertrek lijkt het direct beter te gaan met de show.

Article continues after the ad

Niet The Grand Tour

Laten we wel wezen: het populaire autoprogramma schijnt vooral verbeterd te zijn ten opzichte van het eerste seizoen van het nieuwe Top Gear. Het niveau van het Top Gear van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May heeft het nog niet behaald. Maar toch: het is een begin. 

Matt LeBlanc

De plek van Chris Evans werd ingenomen door Matt LeBlanc, die aanvankelijk co-host was, maar bij de kijkers wel in de smaak valt. Hij wordt bijgestaan door Rory Reid en Chris Harris en de mannen krijgen prima reacties. De Britse krant The Telegraph is lovend over de eerste aflevering, maar bij The Guardian is nog niet overtuigd: "Sorry Matt LeBlanc, er is gewoon teveel bagage", kopt de krant. 

The Grand Tour

De vergelijking met The Grand Tour - de nieuwe show van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May - kan natuurlijk niet uitblijven. De meningen over welk programma beter is, lijken dan ook verdeeld te blijven. In ieder geval was het een goed idee van de BBC om Chris Evans te laten gaan. Met LeBlanc, Reid en Harris is er nog een kans om Top Gear weer groot te maken.