Zimra Geurts

Voormalig Playmate en Geenstijl-verslaggeefster Zimra Geurts (29) is de laatste jaren ernstig ziek geweest.

Article continues after the ad

Dat maakte ze vandaag bekend op haar Insta-pagina. "Dit begon met een diagnose 'burnout' maar na ernstige achteruitgang werd al snel duidelijk dat er meer aan de hand was." Wat bleek? Haar borstimplantaten veroorzaakten het ASIA-syndroom. "Haar implantaten zijn toen met spoed verwijderd en sindsdien is zij revaliderend en gaat in hele kleine stappen vooruit."

Kon niet praten

"Zimra lag negen maanden in bed. Daarvan sprak ze zes maanden helemaal niet, geen woord. Ze had hier geen energie meer voor", zo lezen we op een speciale website die Zimra in het leven riep. Hiermee wil ze andere vrouwen helpen en hoopt ze dat de negatieve effecten van plastische chirurgie meer onder de aandacht komen. Het model, dat in programma's als Expeditie Robinson, Sterren Dansen op het IJsFort Boyard en Op zoek naar God verscheen, gaat tevens de borstprotheses die uit haar lichaam gehaald zijn veilen voor de stichting Women for Women.

ASIA-syndroom

Zimra had het enorm zwaar. "Als ze één vinger opstak betekende dat ‘ja’ en twee vingers betekende ‘nee’. Als ze haar hand omhoog deed, kwam het niet meer binnen wat we tegen haar zeiden en lieten we haar helemaal met rust." Meer info over het ASIA-syndroom vind je op de website www.zimraasia.nl.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

De afgelopen jaren is Zimra ernstig ziek geweest. Dit begon met een diagnose 'burnout' maar na ernstige achteruitgang werd al snel duidelijk dat er meer aan de hand was. Na een hele lange weg zijn we er eindelijk achter gekomen dat Zimra ernstig ziek bleek door haar borstimplantaten, het ASIA-syndroom. Haar implantaten zijn toen met spoed verwijderd en sindsdien is zij revaliderend en gaat in hele kleine stappen vooruit. Zij kiest ervoor om dit nu te delen, omdat zij hoopt dat er zo meer aandacht komt voor dit ziektebeeld en hier ook andere vrouwen mee te helpen. Zimra is er zeer ernstig ziek van geworden, zij heeft 9 maanden in bed gelegen en intensieve zorg nodig gehad. Wij hebben met de hulp van @tegendraads.eindhoven de website www.zimraasia.nl gebouwd (link in bio). Hier lees je het volledige verhaal van de tijd die Zimra de afgelopen jaren achter de rug heeft en vind je meer informatie over het ASIA-syndroom. De borstimplantaten waar Zimra zo ziek van is geworden worden hier ook geveild voor het goede doel @womenforwomen 💞 Zimra hoopt dat het ASIA-syndroom en de negatieve effecten van plastische chirurgie hierdoor beter onder de aandacht komen, mocht je dit bericht willen delen of mensen willen taggen, heel graag 🙂❤ Website gebouwd door @tim_vanmol @woutdewit

Een bericht gedeeld door Zimra Geurts (@zimrageurtsss) op