Langzaam maar zeker wordt er meer bekend over de opvolgers van scifi-gigahit Avatar. Het lijkt erop dat de titels zijn uitgelekt!

De Britse omroep BBC bemachtigde documenten waarin verschillende namen aan de Avatar-films gekoppeld worden. Het gaat om:

  • Avatar: The Way Of Water
  • Avatar: The Seed Bearer
  • Avatar: The Tulkun Rider
  • Avatar: The Quest For Eywa

Of de volgorde helemaal klopt is niet duidelijk, maar Kate Winslet zal een ‘lid van een waterstam’ spelen, dus The Way Of Water klinkt dan erg aannemelijk. ‘Eywa’ is naar verluidt een soort natuurgod, die wordt aanbeden door verschillende stammen op de planeet Pandora.

Article continues after the ad
 
In ander goed nieuws: de filmmakers zijn van dat gare ‘papyrus’-logo afgestapt.

Ryan Gosling kan weer opgelucht ademhalen!

Avatar

Vorige week meldde Sigourney Weaver dat de opnames van Avatar 2 en 3 er inmiddels op zitten, en dat ze al werkt aan de vierde en vijfde film. Dat is een beetje onverwacht, omdat regisseur James Cameron eerder zei dat de komst van deze films afhing van het succes van deel twee en drie.

Het is sowieso afwachten wat de rol van Weaver wordt, want in de allereerste Avatar-film is haar personage het haasje! Dat geldt trouwens ook voor de schurk Colonel Quaritch (Stephen Lang), maar ook hij keert terug in een paar Avatar-sequels.

Het peperdure project (een budget van een miljard!) gaat in december 2020 in première. Volgens Cameron zullen de films een nieuwe technische standaard introduceren: 3D-films zonder bril!