Nikkie de Jager, NikkieTutorials, openhartig

De Nederlandse editie van RuPauls Drag Race krijgt steeds meer vorm. Eerder konden we al onthullen dat niemand minder dan onze eigen Fred van Leer de show gaat presenteren en nu gaan er ook al wat namen rond van juryleden. 

Article continues after the ad

Shownieuws weet het natuurlijk niet zeker, maar de redactie van het entertainmentprogramma hoort hier en daar wat namen circuleren in de wandelgangen.

Nikkie de Jager 

Volgens hun bronnen zou 'beautyqueen' Nikkie de Jager een vast jurylid worden in de Nederlandse reeks van het programma. Het is nog wel even de vraag of deze make-updiva dit nog doet na de brute overval van enkele weken geleden, maar zoals ze zelf al zei in haar video: niemand pakt haar liefde voor make-up af! Verder meldden ingewijden ook dat Nikkie Plessen en oud-WIDM deelnemer Claes Iverseren aan zullen schuiven om de kandidaten te beoordelen op hun performances, make-up en outfits. Roxeanne Hazes zou slechts één aflevering in de jury zitten.

RuPaul als presentator

De opnames zijn momenteel in volle gang en wij kijken er nu al naar uit. Fred is de perfecte match met het programma aangezien hij zelf bakken met ervaring heeft als dragqueen. Echter, volgens dezelfde bronnen van Shownieuws was het eigenlijk helemaal niet vanzelfsprekend dat hij de presentatie op zich zou nemen. Het was namelijk eerder de bedoeling zijn dat RuPaul naar Nederland zou komen om de spin-off draaiende te houden, maar vanwege het coronavirus moesten de makers wel uitwijken naar Fred. Dat vinden wij achteraf helemaal niet erg.

Drag Race Holland is vanaf 18 september te zien op Videoland.