Van Tom Hanks in Sully tot Taraji P. Henson in Empire

Mandy Moore, Winona Ryder en Ryan Gosling bevinden zich tussen de genomineerden voor de Golden Globes, Taraji P. Henson, Jake Gyllenhaal en Dory (van Finding Dory) zitten daarentegen thuis te huilen. En ze zijn niet de enigen.

More content below the advertising

Tom Hanks

Want naast de officiële lijst met genomineerden voor de Globes, verschijnen er ook onofficiële lijsten met snubs, oftewel de missers. Tom Hanks in Sully is daar een goed voorbeeld van. Acht keer werd hij genomineerd voor een prijs en hij nam er vier mee naar huis. Dit jaar gaat de Golden Globe aan zijn neus voorbij.

Nocturnal Animals

Een andere acteur die net als Hanks verrassend genoeg niet genomineerd zijn voor een Golden Globe is Jake Gyllenhaal. ”Wat moet hij doen om een beetje liefde te ontvangen bij het uitreiken van de awards”, vraagt Variety zich af. Ook Nocturnal Animals-collega Michael Shannon maakt geen kans op een Globe, in tegestelling tot collega Aaron Taylor-Johnson.

Taraji P. Henson

Actrice Taraji P. Henson viel zelfs voor twee rollen buiten de boot. Vorig jaar nam ze de Golden Globe voor haar rol in Empire mee naar huis, maar die kans heeft ze in 2017 niet. Ook haar rol in Hidden Figures leverde Henson geen nominatie op.

Films en series

Finding Dory is niet genomineerd in de categorie Beste Animatiefilm, terwijl de film honderden miljoenen euro’s opbracht. Ook Martin Scorsese valt buiten de boot met zijn Silence. Series die buiten de boot vielen zijn onder meer Mr. Robot, Narcos, House of Cards en Orange is the New Black. Hier vind je welke films, series, cast- en crewleden wel genomineerd werden voor een Golden Globe.

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.