Mandy Moore, Winona Ryder en Ryan Gosling bevinden zich tussen de genomineerden voor de Golden Globes, Taraji P. Henson, Jake Gyllenhaal en Dory (van Finding Dory) zitten daarentegen thuis te huilen. En ze zijn niet de enigen.

Article continues after the ad

Tom Hanks

Want naast de officiële lijst met genomineerden voor de Globes, verschijnen er ook onofficiële lijsten met snubs, oftewel de missers. Tom Hanks in Sully is daar een goed voorbeeld van. Acht keer werd hij genomineerd voor een prijs en hij nam er vier mee naar huis. Dit jaar gaat de Golden Globe aan zijn neus voorbij.

Nocturnal Animals

Een andere acteur die net als Hanks verrassend genoeg niet genomineerd zijn voor een Golden Globe is Jake Gyllenhaal. ”Wat moet hij doen om een beetje liefde te ontvangen bij het uitreiken van de awards”, vraagt Variety zich af. Ook Nocturnal Animals-collega Michael Shannon maakt geen kans op een Globe, in tegestelling tot collega Aaron Taylor-Johnson.

Taraji P. Henson

Actrice Taraji P. Henson viel zelfs voor twee rollen buiten de boot. Vorig jaar nam ze de Golden Globe voor haar rol in Empire mee naar huis, maar die kans heeft ze in 2017 niet. Ook haar rol in Hidden Figures leverde Henson geen nominatie op.

Films en series

Finding Dory is niet genomineerd in de categorie Beste Animatiefilm, terwijl de film honderden miljoenen euro’s opbracht. Ook Martin Scorsese valt buiten de boot met zijn Silence. Series die buiten de boot vielen zijn onder meer Mr. Robot, Narcos, House of Cards en Orange is the New Black. Hier vind je welke films, series, cast- en crewleden wel genomineerd werden voor een Golden Globe.