Wist je dat Captain Marvel eigenlijk al een stukje eerder zou opduiken in het MCU? Ze moest eigenlijk haar grote introductie krijgen in Avengers: Age of Ultron (2015), maar dit ging uiteindelijk niet door. Wél zijn er nu beelden van dat stukje uitgekomen!

Article continues after the ad

Carol Danvers, gespeeld door Brie Larson, is inmiddels al een redelijk gevestigde naam in het MCU. Met haar solofilm Captain Marvel (sinds kort te zien op Disney+) én een kleine, maar belangrijke rol in Avengers: Endgame (nu óók te zien bij Disney+) wist ze al indruk te maken. Toch wilde Age of Ultron-regisseur Joss Whedon haar al eerder rekruteren. 

 

Captain Marvel in Avengers: Age of Ultron

Herinner je je dat stukje aan het einde van de film nog, waarin Black Widow en Captain America hun nieuwe Avengers-team bij elkaar roepen? Eigenlijk zou Carol Danvers daar dan tussen hebben gestaan, in plaats van Scarlett Witch. MCU-opperbaas Kevin Feige gaf in eerdere interviews al aan dat dit uiteindelijk toch niet doorging: ze wilden Carol eerst écht introduceren en niet opeens met kostuum en al laten opduiken. Ook paste het veel beter om Wanda daar neer te zetten: die sloot zich tenslotte aan bij de Avengers.
 


Infinity Saga

Een MCU-fan kwam met bovenstaande foto, afkomstig van de recent uitgekomen Infinity Saga-box set. Wat blijkt? Er was zelfs al een stand-in geregeld voor Captain Marvel. Zo kon Joss Whedon dit stukje alvast filmen en Captain Marvel zelf later pas casten. Wel vragen we ons af of Brie Larson de rol toen ook zou hebben gekregen. Ze kwam namelijk pas écht op iedereens radar na haar Oscarwinnende film Room (2015). Age of Ultron begon in het begin van 2014 al met filmen. Hmmm....