In aflevering 693205 van ‘Is Michael Jackson wel of niet een viespeuk?’, zijn er bijna 10 minuten unieke beelden van zijn verhoor over misbruik online gekomen. De Daily Mail publiceerde de beelden, al is een klein fragment ervan al te zien in de controversiële HBO-documentaire Leaving Neverland. Ondanks de crappy kwaliteit van de beelden is Jackson duidelijk zichtbaar en zien we hem als nooit tevoren!

Dat de King of Pop kleine jongetjes misbruikt zou hebben, is een beschuldiging die al sinds de jaren ’90 circuleert. Het verhoor vond dan ook plaats op 1 maart 1996 in het Four Seasons Hotel in New York. De rechercheur ondervraagt hem over verklaringen van Neverland personeelsleden, die zouden hebben gezien dat hij kleine jongetjes betastte en misbruikte. Check de video maar:

Who’s Bad?

De zanger bevestigt dat hij de jongens kent maar reageert verder lacherig, verveeld en op het eind geïrriteerd. Zijn advocaat weet de zwaarste vragen te omzeilen maar kan Michael op het eind niet tegenhouden een tirade af te steken"Er doen zo veel gekke verhalen over mij de ronde, verhalen die mensen hebben verzonnen. Het zijn allemaal idiote geruchten. Zo heb ik mijn huid nooit gebleekt en ben ik in geen geval homoseksueel.’’ Jackson haalt de Bijbel er ook bij: “Jezus zei kinderen lief te hebben en als kinderen te zijn: jeugdig, onschuldig, puur en eervol.’’

Article continues after the ad

Nieuwe slag na Leaving Neverland docu

De beelden zijn de nieuwste slag in een door Leaving Neverland opnieuw aangewakkerde discussie. De 4 uur lange documentaire van HBO toont interviews met de vermeende slachtoffers Wade Robson en James Safechuck, die beide met Michael omgingen toen ze 7 en 10 waren. De familie van Jackson is ondertussen op oorlogspad en verguist de documentaire publiekelijk. Ook hebben ze geprobeerd de première en verspreiding van de docu tegen te houden. 

Wanneer we in Nederland de ‘pedodocu’ kunnen zien, is nog niet bekend.