In aflevering 693205 van ‘Is Michael Jackson wel of niet een viespeuk?’, zijn er bijna 10 minuten unieke beelden van zijn verhoor over misbruik online gekomen. De Daily Mail publiceerde de beelden, al is een klein fragment ervan al te zien in de controversiële HBO-documentaire Leaving Neverland. Ondanks de crappy kwaliteit van de beelden is Jackson duidelijk zichtbaar en zien we hem als nooit tevoren!

Dat de King of Pop kleine jongetjes misbruikt zou hebben, is een beschuldiging die al sinds de jaren ’90 circuleert. Het verhoor vond dan ook plaats op 1 maart 1996 in het Four Seasons Hotel in New York. De rechercheur ondervraagt hem over verklaringen van Neverland personeelsleden, die zouden hebben gezien dat hij kleine jongetjes betastte en misbruikte. Check de video maar:

Who’s Bad?

De zanger bevestigt dat hij de jongens kent maar reageert verder lacherig, verveeld en op het eind geïrriteerd. Zijn advocaat weet de zwaarste vragen te omzeilen maar kan Michael op het eind niet tegenhouden een tirade af te steken"Er doen zo veel gekke verhalen over mij de ronde, verhalen die mensen hebben verzonnen. Het zijn allemaal idiote geruchten. Zo heb ik mijn huid nooit gebleekt en ben ik in geen geval homoseksueel.’’ Jackson haalt de Bijbel er ook bij: “Jezus zei kinderen lief te hebben en als kinderen te zijn: jeugdig, onschuldig, puur en eervol.’’

More content below the advertising

Nieuwe slag na Leaving Neverland docu

De beelden zijn de nieuwste slag in een door Leaving Neverland opnieuw aangewakkerde discussie. De 4 uur lange documentaire van HBO toont interviews met de vermeende slachtoffers Wade Robson en James Safechuck, die beide met Michael omgingen toen ze 7 en 10 waren. De familie van Jackson is ondertussen op oorlogspad en verguist de documentaire publiekelijk. Ook hebben ze geprobeerd de première en verspreiding van de docu tegen te houden. 

Wanneer we in Nederland de ‘pedodocu’ kunnen zien, is nog niet bekend.

More content below the advertising

Deze editorial is voor alle vrijgezellen van Nederland die vandaag de sociale druk voelen om romantisch te doen. Fuck die shit en fuck Valentijnsdag! Liefde plan je niet, het is abrupt en meedogenloos als een slasher in een horrorfilm. Dus hier zijn 8 horrorfilms voor alle andere Valentijnsdaghaters. Horror is in the air!

1. The Thing

Wat is er nou romantischer dan een onderzoeksstation op Antarctica waar een alien wetenschappers opvreet en nabootst zodat de overlevenden steeds meer paranoïde worden en elkaar beginnen aan te vallen? Alles op de hele wereld ja. Goed geantwoord!

More content below the advertising

2. Bird Box

Alle Netflix-horrors krijgen bonuspunten, want dan hoef je niet naar buiten en zie je niet al die stelletjes Valentijnsdag vieren en je uitlachen wanneer je niet kijkt. In Bird Box kan Sandra Bullock sowieso niet kijken want ze draagt een blinddoek. Dat komt door een monster waarvan je spontaan zelfmoord gaat plegen als je hem ziet.

3. Happy Death Day 2U!

Draait nu in een lege bioscoopzaal want iedereen gaat naar gezellige romantische komedies toe met hun dates. Happy Death Day 2U gaat over een stel tieners die constant de dag herbeleven waarop ze door een gemaskerde man vermoord worden. Het had natuurlijk erger gekund: ze hadden iedere dag Valentijnsdag kunnen beleven!

4. Velvet Buzzsaw

Net als Valentijnsdag is de meeste kunst pretentieuze bullshit en de Netflix-film Velvet Buzzsaw steekt heerlijk de draak met de cynische industrie eromheen. Jake Gyllenhaal speelt een snobberige kunstcriticus die in contact komt met letterlijk levende kunst. De schilderijen vermoorden iedereen die geld probeert te verdienen aan ze.

5. Hereditary

Valentijnsdag kan je het gevoel geven dat de hele wereld gek is geworden. Datzelfde gevoel hebben de mensen in Hereditary. Een extreem griezelige horrorfilm waarin een familie langzaam bezeten raakt van een demon.

6. The Excorcist

Wil je nog meer demonen? The Exorcist is altijd garantie voor een topavond. Dat en “Your mother sucks cocks in hell” is een van dé meest romantische oneliners uit de geschiedenis, zoals je weet.

7. Annihilation

Nog een horrorklassieker die je gelijk op Netflix kan streamen. In Annihilation gaat een groep vrouwelijke wetenschappers een mysterieuze prismazone in, veroorzaakt door een object dat uit de ruimte is neergestort. Daarbinnen gebeurt een aaneenschakeling van prachtige en tegelijkertijd gruwelijk enge taferelen. We houden het vaag maar je kijkt waarschijnlijk nooit meer hetzelfde naar beren…

8. Evil Dead 2

Een groep vrienden die lekker romantisch een weekendje naar een hutje in het bos gaan. Gelukkig worden ze daar op afgerekend en krijgen ze het aan de stok met een stel demonen. Fucking eng maar ook even vaak hysterisch grappig.

Nog een paar uur, dan is Valentijnsdag weer voorbij. We wensen jullie veel sterkte!

Chris Pratt houdt van de Bijbel, zoveel weten we inmiddels wel van de Guardians of the Galaxy-acteur. En actrice Ellen Page heeft daar een probleem mee, specifiek met de Hillsong-kerk waar de acteur graag bidt. In een tweet schreef ze vorige dat die kerk notoir anti-LHBTQ is! Daar heeft Pratt nu ook wat over gezegd op Instagram

More content below the advertising

Op Insta plaatste de acteur een story die tegelijk een statement is. "Onlangs werd gesuggereerd dat ik bij een kerk hoor die een bepaalde groep mensen haat. Niets ligt verder van de waarheid."

Afwijken van de Bijbel

De Jurassic World-ster noemt als voorbeeld zijn scheiding met Anna Faris. In de Bijbel staat dat scheiden verboden is maar zijn kerk steunde hem in de beslissing. Hij beweert ook dat ze hetzelfde doen met mensen uit de LHBTQ-gemeenschap, waartoe Ellen Page behoort. "Ik ben geen woordvoerder van welke kerk of groep mensen dan ook. Mijn normen en waarden bepalen wie ik ben. (…) Ik geloof dat iedereen mag houden van wie hij wil."

Homofobe opmerkingen

Pratt schuift niet onder stoelen of kerkbanken dat hij een religieus persoon is. De clash met Ellen Page kwam naar aanleiding van een tv-interview waarin hij over zijn geloof sprak en de Hillsong-kerk ophemelde (no pun intended). Twee leiders van diezelfde kerk kwamen in 2015 in opspraak na homofobe opmerkingen. Is dit het laatste dat we horen over Chris Pratt vs Ellen Page?