We weten wie er in meespelen, waar het over gaat en dat de muziek fantastisch is. Maar verder was er nog weinig bekend over de misschien wel meest gehypte reboot van 2017. Tot nu! Op het YouTube-kanaal van Twin Peaks is een nieuwe trailer naar buiten gebracht met echte scènes uit de serie van maker David Lynch. 

Echte Scènes

Wat zien we? Scènes uit de Bang Bang Bar, agent Cooper achter het stuur en de Sheriff’s Department. Ook zien we David Lynch’s eigen karakter Gordon Cole die zegt: “Albert!”, tegen forensisch onderzoeker Albert Rosenfield, de in januari overleden acteur Miguel Ferrer, die zijn scènes als Albert opnam voordat hij overleed aan kanker begin dit jaar.

De cast

De eerste dertig afleveringen van Twin Peaks werden tussen 1990 en 1991 uitgezonden. De reboot van Twin Peaks is geschreven door Mark Frost en David Lynch, die ook het origineel regisseerde. Ook een groot deel van de originele cast keert terug en is aangevuld met een aantal nieuwe namen. Onder anderen Kyle MacLachlan, Ray Wise, Miguel Ferrer, David Duchovny, Michael Cera, Naomi Watts en Amanda Seyfried doen mee.

Nieuwe seizoen

Het oorspronkelijke Twin Peaks gaat over het gelijknamige stadje waar een jonge vrouw vermoord wordt. Een eigenaardige FBI-agent krijgt de taak de zaak op te lossen. Het nieuwe seizoen zal vanaf 21 mei te zien zijn op de Amerikaanse zender Showtime en belooft 18 uur aan nieuwe avonturen in Twin Peaks.

Reminder

Om je alvast  klaar te stomen voor seizoen 3 heeft Showtime ‘Twin Peaks: The Darkness of Future Past’ uitgebracht. De video, die je hier beneden kunt afspelen, vliegt in rap tempo langs de belangrijkste ontwikkelingen van 25 jaar geleden. Maar pas op! Inclusief megaspoilers, dus alleen voor mensen die alles al gezien hebben…

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.

Nee het is dus echt niet Art Rooijakkers geworden. De voormalige Wie is de Mol-presentator had er geen zin in, maar nu heeft RTL dan toch een opvolger gevonden voor Dennis Weening. Kaj Gorgels gaat in 2019 de zo onhandig weggebonjourde Weening opvolgen als presentator van Expeditie Robinson. De vlotte YouTuber die sinds een paar jaar ook op TV presenteert is geen onbekende van het programma, aangezien hij in 2017 al als kandidaat meedeed. Daarnaast presenteerde hij dit seizoenen ook al meerdere keren Eilandpraat.

Gorgels was voor het eerst als presentator te zien in het programma SOS: Mijn vakantie is een hel, wat hij in 2017 samen met John Williams deed. En hier word het misschien een beetje pijnlijk, want Albert Verlinde beweerde eerder deze week nog dat RTL twijfelde tussen uitgerekend Gorgels en Williams om naast presentatrice Nicolette Kluijver het nieuwe gezicht te worden van de razend populaire survivalshow.

 

“Een enorme eer, onwerkelijk”

“Deelnemen aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren”, aldus de 28-jarige presentator in een reactie op zijn Instagram. “Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen”.

Voor het zover is tourt Kaj de komende maanden eerst door Nederland met zijn eerste theatershow Effe Relativeren. Weten of hij bij jou in de buurt optreedt? De speeldata zie je hier.