Daredevil-fans zetten alles op alles om hun favo serie op Netflix te houden. Team #SaveDaredevil huurde deze week de bestbekeken billboards ter wereld!

Fans hebben tegenwoordig een dikke vinger in de pap als het op series aankomt. Lucifer werd weer tot leven gewekt, Netflix redde Designated Survivor en ga zo maar door.

Daredevil-fans zijn helemáál niet blij met het einde van de serie, en proberen Disney, Marvel en Netflix alsnog op andere gedachten te brengen. Ze nemen rigoureuze stappen: ze huurden peperdure billboards op Times Square!

Two Billboards Outside Of Times Square

De reclameborden op Times Square zijn waarschijnlijk de duurste ter wereld. Logisch, want het plein trekt elke dag(!) ruim 300.000 voetgangers. Er worden veel foto’s gemaakt, en regelmatig gefilmd, dus de kans dat je boodschap gezien wordt is nóg een stuk groter.
 

Article continues after the ad

De twee billboards toonden vrijdag verschillende afbeeldingen uit het derde seizoen van Daredevil, om Netflix te vragen de show niet te cancellen. Wat de stunt precies heeft gekost durven we niet te zeggen, maar we schatten zo rond de 10.000 dollar (9.000 euro). Naast de billboardcampagne heeft #SaveDaredevil een petitie met al bijna 300.000 handtekeningen in de pocket. Mocht je willen tekenen, dan kan dat op deze site.
 

 

Save Daredevil?

Erg cool om te zien dat fans de droom van Daredevil op Netflix levend proberen te houden. Of het gaat helpen? We vrezen eigenlijk van niet… Disney probeert alle Marvel-merken weer onder de eigen paraplu te krijgen, en de Netflix-series passen niet in dat plan.
 

 

Deze week werden bijvoorbeeld ook The Punisher en Jessica Jones stopgezet (tot groot verdriet van Eminem), nadat eerder Luke Cage en Iron Fist al stopgezet werden. Waarschijnlijk vraagt Disney te veel geld vraagt voor de merken, en heeft Netflix weinig vrijheid bij het maken van de series. De Marvel-series waren grote publiekstrekkers, maar ook duur om te maken. Op een gegeven moment moet zelfs het rijke Netflix een rekensom maken: zijn de stijgende kosten van de series het nog waard?

De kans is wel aanwezig dat we Luke Cage, Iron Fist, Jessica Jones en Daredevil weer terugzien op Disney+, de streamingdienst die Disney eind dit jaar zelf lanceert. Hulu en FX zijn ook mogelijke opties; in dat geval wordt het voor Nederlandse fans wat ingewikkelder...