Dat Andy Serkis de ongekroonde koning van de motion capture is, bewijst hij nogmaals met deze vette Planet of the Apes-video, waarin-ie in apenleider Caesar verandert.

Article continues after the ad

Motion Capture

Serkis doet al jaren aan zogeheten motion capture: het plakken van pijlers en puntjes op de huid en het lichaam, om zo op een realistische wijze een geanimeerd karakter te kunnen maken. Op de set ziet het er gek uit, maar het geeft uiteindelijk een fantastisch resultaat. Hoe zo’n transformatie eruit ziet? Bekijk de bovenstaande video.

Imaginarium Studios

Voor zijn rol als Gollum uit The Lord of the Rings, kroop Serkis voor het eerst in een motion capture-pak. Zijn lenigheid, stemgebruik, mimiek en lichaamstaal waren zo goed dat hij in de jaren daarop steeds vaker gevraagd werd voor motion capture-klussen. Zo nam Serkis ook King Kong en Supreme Leader Snoke uit Star Wars voor zijn rekening. In 2011 begon de Brit een eigen bedrijf, genaamd The Imaginarium Studios, dat zich specialiseert in het ontwikkelen van motion capture-karakters.

War for the Planet of the Apes

Over anderhalve week kunnen we genieten van de nieuwe Apes-film War for the Planet of the Apes. De film begint wanneer er bij een dodelijk gevecht met een kolonel veel van Caesars soortgenoten sterven. Hij worstelt met donkere gedachten en probeert een manier te bedenken hoe hij zijn soort kan wreken. Caesar en de kolonel komen recht tegenover elkaar te staan in een allesbeslissende strijd die het lot van de planeet zal gaan bepalen.