Zeventig jaar Martine Bijl

Het Zonnetje In Huis

Zeventig jaar Martine Bijl
De televisie is een stukje stiller geworden sinds Martine Bijl er niet meer op te zien is. Maar vandaag staat ze weer eventjes in het middelpunt van de belangstelling: ze blaast namelijk 70 kaarsjes uit! Tijd voor een terugblik op haar tv-leven.
Hoewel Martine jarenlang op de bühne staat als zangeres breekt ze pas echt door als panellid van het programma Wie Van de Drie. Van 1971 tot en met 1983 is ze vast gezicht in de quiz. Ook bij de revival in 2010 ontbreekt de blondine niet.
Daarnaast is Martine jarenlang het gezicht van HAK: maar liefst 27 jaar lang is Martine het boegbeeld van het bekende groentemerk. Ook is Martine betrokken bij talloze vertalingen van buitenlandse producties, waaronder Disney-verhalen als De Aristokatten.
Het meest bekend is Martine wellicht vanwege haar rol van Catharina Bovenkerk in de comedy Het Zonnetje In Huis. Maar liefst tien seizoenen en 109 afleveringen bij de VARA en RTL 4 is de toenmalige krullenbol te zien.
Na Het Zonnetje In Huis wordt Martine gevraagd als vast gezicht van Omroep MAX. Na Wie van de Drie en Krasse Knarren is ze sinds 2013 het gezicht van Heel Holland Bakt. Het programma is meteen een doorslaand succes.
In september 2015 wordt de presentatrice overvallen door een hersenbloeding. Martine besluit om terug te treden uit de spotlights waarna André van Duin het stokje van haar overneemt als het gezicht van Heel Holland Bakt. Af en toe duikt Martine nog ergens op, maar wij zien haar graag fulltime weer terug!

Heel Holland Bakt

Datum
19 maart 2018
Auteur
Eric de Munck