Het is weer zover: de herfst is begonnen! Hierbij een zestal films die perfect geschikt zijn voor deze tijd van het jaar. Misdaad, Horror, Romantiek, Drama, Animatie, en natuurlijk Harry Potter: voor ieder wat wils.

Komedie/Romantiek: When Harry Met Sally

Wie denkt aan herfstfilms, die komt al gauw uit bij deze comedy-klassieker vol met herfstwandelingen door Central Park. Tegelijk heeft deze tijdloze film een mooie boodschap die lijkt te zeggen dat iedere persoon de ware liefde kan vinden, dus dat werkt ook als uitstekende remedie tegen een eventuele herfstdepressie.

Magie: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Ook al bedraagt de vertelde tijd van elke Harry Potter-film steeds één schooljaar, toch lijken Harry, Ron en Hermione een jaar lang herfst te hebben meegemaakt toen ze in de derde klas van Hogwarts zaten. Uiteindelijk wordt het wel winter, maar het is hier toch vooral op en top herfstsomberheid, met The Whomping Willow als toppunt.

Animatie: Fantastic Mr. Fox

Wes Anderson: sommige mensen zijn helemaal wild van zijn films, anderen worden er helemaal kriegel van. Alsof deze excentriekeling het voor zichzelf nog niet moeilijk genoeg maakte met alle symmetrieën en details waar hij zijn films mee volstopte, besloot hij met deze film ook nog eens stop-motion animatie te gaan maken. Hij creëerde een gedetailleerde fantasiewereld waar het altijd herfst lijkt.

Drama: Good Will Hunting (in plaats van Dead Poets Society)

Ook al is Dead Poets Society misschien wel de bekendste herfstfilm met Robin Williams, toch is dit niet echt een aanrader om te kijken als je in een sombere stemming bent. Zeker als je weet hoe het met deze legendarische acteur is afgelopen, voelt Dead Poets Society toch behoorlijk wrang aan. Dan liever Good Will Hunting, gefilmd in Massachussetts, één van de Noordoostelijke staten van de VS waar de herfst het mooist is.

Misdaad: Millers Crossing

De Coen broers braken pas echt door met het winterse Fargo, maar een paar jaar daarvoor maakten ze al deze grimmige herfst-thriller. Eerlijk gezegd kunnen we ons weinig meer van deze film herinneren dan dat er continu overal dikke pakken herfstbladeren liggen.

Horror: Sleepy Hollow

In dit duistere horrorsprookje van Tim Burton neemt Johnny Depp het op tegen de Headless Horseman, die volop slachtoffers maakt in het dorpje Sleepy Hollow. In de wijde omgeving van dit gehucht is er weer nergens een blad aan de boom te verkennen.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.