Hoe fantastisch we Sophie Turner ook vinden, ze kan de film X-men: Dark Phoenix  niet redden. Heel veel critici hebben inmiddels laten weten dat we niet al te veel hoeven te verwachten van de nieuwe X-Men film (Dark Phoenix is afgebrand door de pers). En dat nadat er zelfs roddels waren dat de hele film niet door zou gaan. De cast ligt een tipje van de sluier op van hoe het kan dat de film niet al te best is.

Versie 2378.998.797

Sophie Turner sprak met Screen Rant over Dark Phoenix en liet doorschemeren dat de regisseur en schrijver Simon Kinberg continu aan het script aan het schaven was. ‘Simon en ik zaten iedere dag twee uur lang het script door te ploegen’ vertelde Turner. ‘Er werd de hele tijd herschreven.’

 

Article continues after the ad

Nachtje slapen

Collega Jesscia Chastain vertelt dat Kinberg soms ’s nachts besloot om de film een bepaalde kant op te schrijven. ‘Het kon zo zijn dat je een gesprek had, en daar kwam wat uit voort, en dan kwam Simon de volgende dag naar werk en dan zei hij “hee, ik heb wat geschreven dat misschien wel heel interessant is voor de richting die we nu op gaan,’ aldus Chastain.

 

Handig?

Wij lopen niet vaak rond op sets en bij scriptbesprekingen, maar we vragen ons wel af of zo’n schrijfproces de film heel veel goed heeft gedaan. Ben jij benieuwd naar X-Men: Dark Phoenix?