Nu stond de eerste Deadpool-film al bol van het grove taalgebruik, het binnenkort te verschijnen vervolg gaat nog een stapje verder. Zelfs in de filmmuziek zal er volop schuttingtaal voorbij komen. Het bijbehorende album met de officiële filmmuziek wordt dan ook de eerste in zijn soort die vergezeld zal gaan van het alom bekende ‘Parental Advisory: Explicit Content’ stickertje.

Article continues after the ad

“You Can’t Stop this Mother F**ck*r”

Componist Tyler Bates, die eerder onder meer de filmmuziek maakte voor 300, De John Wick-films en de Guardians of The Galaxy-films en daarnaast ook gitaar speelt voor Marilyn Manson, laat aan het Amerikaanse Billboard weten wel trots te zijn op het stickertje. De muzikant geeft zelf aan dat zijn favoriete muziekstuk dat hij voor de film schreef luistert naar de titel “You Can’t Stop this Mother F*****” Hierin valt een koor te horen dat op bombastische wijze de titel van het stuk zingt.

***Hier stond dus een link naar een fragment van het nummer, dit werd echter terwijl we dit stukje aan het intikken waren verwijderd van zowel YouTube als Vevo *** Als je snel bent kun je het fragment via deze link op Billboard nog beluisteren.

“Make the Whole World our B*tch”.

Bates vertelde dat hij samen met regisseur David Leitch het idee kreeg om de teksten toe te voegen. Aanvankelijk zou het koor alleen maar klanken zingen en geen woorden. Op het laatste moment zei de componist in de studio tegen de regisseur dat ze de klanken ook kunnen veranderen met teksten die in de film voorkomen. Nu pronken er op de filmmuziek-cd dus klassieke stukken met titels als composities als “Holy S*** Balls”,  “You Can’t Stop this Mother F*****” en “Make the Whole World our B****”.

Deze Original Motion Picture Score met filmmuziek moet trouwens niet verward worden met de officiële soundtrack van de film, waarop nummers staan die in de film voorkomen. Hieronder bevindt zich natuurlijk ook Ashes dat Celine Dion voor de film zong. Een paar dagen terug lieten we je al de hilarische videoclip hiervoor zien. Deadpool 2 is vanaf 17 mei in de bioscopen te zien.