Claire in Chateau Meiland op SBS6

Reality-ster Martien Meiland is al een tijdje druk in de weer met mondkapjes, maar nu Frankrijk langzaam maar zeker steeds verder uit de corona-lockdown gaat, moet zelfs 'kleine Claire' (2) eraan geloven! 

Article continues after the ad

Dat vertelt de Chateau Meiland-ster aan Shownieuws. Martien geeft aan dat 'ie opgelucht is dat hij, Erica en Maxime sinds enige tijd weer officieel hun Chateau af mogen. "Wij zijn al heel blij dat sinds vorige week maandag alle winkels weer open zijn." Maar er gelden uiteraard wel strenge regels.

Mondkapje

"Wij zijn afgelopen zaterdag voor het eerst door de stad Limoges gegaan. Zo vreemd!", gaat Martien verder. In Frankrijk geldt een streng mondkapjesbeleid. En... daar moet de kasteelheer nog een beetje aan wennen. "Je moet allemaal zo’n masker op. Het is in alle winkels verplicht, zelfs in een soort warenhuis, zeiden ze tegen onze kleine Claire: zij moet ook zo’n ding op, maar die dingen zijn veel te groot voor zo’n meisje, dus van dat hele gezicht zag je alleen die oogjes." Het dochtertje van Maxime zag dat mondkapje dus helemáál niet zitten. "Wij gingen die roltrap op en Claire dacht krijg maar de (…) en trok hem af."

Coronatijden

Zoals kijkers van Chateau Meiland al konden zien: de ene na de andere reserveringen valt weg. Dochter Maxime vreest zelfs een faillissement. Martien: "de grenzen zijn nog steeds dicht. Alleen voor zakelijk verkeer mag je de grens over". En... tja, een heerlijk verblijf op Chateau Marillaux is natuurlijk géén zakelijk uitje. De Meilandjes gaan dus spannende financiële tijden tegemoet. Aan de andere kant is Martien trouwens ook wel opgelucht dat de coronacrisis niet vorig jaar plaatsvond. "Dan hadden wij helemaal geen leuk programma op tv gekregen."


Chateau Meiland is elke maandag om 20:30 uur te zien op SBS6. Of kijk vooruit via KIJK.nl.