Squid Game

Als je al die spelletjes in Squid Game ziet, dan wil je weten hoe goed je het zelf zou doen, toch? Dat kan nu! De Netflix-hit maakt dit weekend Rotterdam en Maastricht onveilig. De Koreaanse serie staat natuurlijk al een tijdje op de streamingdienst, maar het komt nu in het écht naar Nederland. Op straat. En mensen kunnen meedoen. Ook zonder diepe schulden.

Netflix plaatste op Facebook een oproep vanuit de supergriezelige gigapop uit het eerste spel van de serie. Het gaat om het ‘Annemaria Koekoek’-spel, wat in Korea Mugunghwa Kochi Pieotseumnida wordt genoemd.

STOP!

Hierin staat de pop met haar gezicht naar een boom en roept ze iets. Zolang ze dat doet, moet je zorgen dat je naar haar toeloopt. Stopt ze met roepen en draait ze zich om, dan moet je stilstaan.

Article continues after the ad

STOP! Doe je dat niet, dan zou je bij Annemaria Koekoek gewoon af zijn, maar bij de Squid Game-variant ben je dan morsdood. De pop scant de ruimte met haar razendsnelle pupillen en schiet op alles wat beweegt.

Zou Netflix van plan zijn om dat spel echt te spelen op straat? Het is niet alleen de eerste officiële uitdaging uit de successerie, ook de bekendste. We zullen het dit weekend zien.

Squid Game in Nederland

Wanneer moet je precies klaarstaan om mee te doen aan deze real life Squid Game? Op 16 oktober van 12:00 tot 17:00 uur in Maastricht (op de Markt) en op 17 oktober van 12:00 tot 17:00 uur in Rotterdam (op het Eendrachtsplein). Je kunt alleen meedoen als je 16 jaar of ouder bent. 

Wat je kunt winnen, dat is nog onbekend. Wat er gebeurt als je verliest, dat weten we ook niet…

Nieuwe Netflix-avatars

Wel weten we dat je op Netflix nu ook profielfoto's kunt kiezen van de serie. Kun je je Sex Education-, Dear White People- of La Casa de Papel-avatar mooi weer inruilen.

 

Niet beschikbaar dit weekend? Geef je dan op voor 4 Is Te Veel, de nieuwe Squid Game-achtige show van John de Mol.

Het volledige eerste seizoen van Squid Game staat nu op Netflix (heb je de bijzondere fouten al gespot?).

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.