Foto: Nick van Ormondt
Foto: Nick van Ormondt

Manfred de Graaf is overleden. De acteur speelde in de jaren 80 en 90 een hoofdrol in de populaire comedyserie Zeg ‘ns Aaa.

De Graaf speelde o.a. in Turks Fruit, en het immens populaire Dagboek Van Een Herdershond. Vanaf 1981 was hij in Zeg ‘ns Aaa te zien, als dokter Hans Lansberg.

Hoewel De Graaf, na het einde van de serie (in 1993), nog vaker terug zou keren op tv (o.a. in Goede Tijden, Slechte Tijden), was de rol van Hans Lansberg zijn bekendste én populairste. Zeg ‘ns Aaa trok op haar hoogtepunt regelmatig meer dan 6 miljoen kijkers, en won in 1984 een Gouden Televizier-Ring. Het is een cliché, maar voor Zeg 'ns Aaa bleef half Nederland écht thuis!
 

 

Manfred de Graaf werd in 1939 geboren als Manfred Derman; de zoon van een Roemeense diplomaat. Nadat zijn biologische vader in 1943 werd vermoord, nam hij de achternaam van zijn stiefvader aan. In 2003 werd zijn naam weer officieel terug veranderd.

Cast-reünie

Begin dit jaar bracht Veronica Magazine de cast van Zeg ‘ns Aaa weer bij elkaar, omdat de serie er 25 jaar geleden mee ophield. Hieronder zie je een video van deze bijzondere reünie. Naast De Graaf/Derman is er ook veel aandacht voor de onlangs overleden Sjoukje Hooymaayer, die zijn vrouw dokter Van der Ploeg speelde.

 

 

Theaterproducent Hans Cornelissen, die Hooymaayers televisiezoon Gert-Jan van der Ploeg speelde, heeft goede herinneringen aan zijn tv-stiefvader. Volgens Cornelissen liet de sportieve Derman in zijn contracten opnemen dat hij niet hoefde te werken als er een Elfstedentocht plaatsvond. De acteur reed de Friese schaatstocht uiteindelijk drie keer uit.

Manfred Derman overleed gisteren op 79-jarige leeftijd; de acteur was al langere tijd ernstig ziek. 

Door een blessure van Dan Karaty leek de finale van Boxing Stars in het water te vallen. Er ís een vervanger voor hem gevonden, maar... die blaakt niet echt van het zelfvertrouwen!

Dan Karaty plaatste zich eigenlijk voor de finale van Boxing Stars, maar moet helaas verstek laten gaan. De presentator/choreograaf heeft een scheurtje in zijn biceps, wat het uitdelen van ferme stoten nogal lastig maakt…

In RTL Boulevard gaf Karaty gisteren aan dat hij enorm gefrustreerd was omdat hij niet kon meedoen in de finale. Vandaag werd bekend dat oud-wielrenner Michael Boogerd Karaty’s plaats in de finale lichtgewicht overneemt. De atleet heeft er zelf… geen enkel vertrouwen in! Wat?
 

 

Tweede ronde

In de Ochtendshow Met Giel, op Radio Veronica, verklapte Boogerd dat hij gisteravond laat nog een belletje kreeg. Hoewel ‘Boogie’ nauwelijks heeft kunnen trainen, en helemaal niet in vorm is, doet hij vanavond tóch mee! Michael verwacht ‘dat het niet veel beter is dan vorige week’ (toen verloor hij van Dan Karaty), maar ‘ik kan nou eenmaal moeilijk nee zeggen.’ Het was een... opmerkelijk gesprek!

Dat wordt vanavond vast een spannende match tegen Rein van Duivenboden! Zijn bereidheid om het programma te redden, ten koste van talloze treffers op zijn giechel, verdient wel applaus! Chapeau, Michael!

Natuurlijk worden er vanavond nóg twee finales gebokst. In de categorie zwaargewicht nemen Juvat Westendorp en Joey ‘Matsoe Matsoe’ Spaan het tegen elkaar op. Bij de dames strijden Jessie Jazz Vuijk en Saar Koningsberger om de eer.

Hoewel de kijkcijfers van Boxing Stars nog niet top zijn, mede door de twijfelachtige sportmentaliteit van sommige deelnemers, hopen we toch op een tweede seizoen. Mits RTL werk maakt van deze vlammende match-ups! Ding-ding!

Foto: RTL/Andy Tan
 

De keurige NPO-show Heel Holland Bakt heeft vermoedelijk voor het eerst in haar geschiedenis een relletje te pakken! En het is serieus, zeker geen gebakken lucht. Waar de ophef om gaat? Een van de nieuwe kandidaten blijkt helemaal geen ‘amateurbakker’ te zijn.

Een gloednieuwe HHB-seizoen, altijd genieten natuurlijk. Heerlijke baksels, André van Duin die jurylid Janny op een leuke manier belachelijk maakt; het zat er allemaal weer in. Zondag werd het startschot gegeven (met maar liefst 500 kandidaten) en dat ging zeker niet onopgemerkt voorbij.

'Beeldend kunstenaar'

Kandidaat Maroeska Metz (59) is in het dagelijks leven beeldend kunstenaar, zo introduceerde het programma haar. Toch schuilt er iets meer achter Maroeska. Ze bracht namelijk een kookboek uit en is ook cateraar on the side. Hoe dan?!
 


Zo heet ook haar kookboek, Hoe Dan?!, een tien jaar oud recepten-epistel met kekke foto's dat in september opnieuw uitkwam. Sommigen vinden dat Maroeska dus een streepje voor heeft op de rest van de kandidaten, die zeker wél amateurs zijn. Onzin, zo vindt ze zelf.

“Heel vervelend”

Maroeska omschrijft zichzelf als “absoluut een hobbykok”, zo onthult NU.nl. “Ik vind de suggestie dat ik een voorsprong heb op de andere kandidaten heel vervelend”, begint ze. “Dat is niet zo, ik ben geen professional. Ik heb nog nooit aan een bakwedstrijd meegedaan.”


Omroep MAX reageert

Zelfs Omroep MAX, die Heel Holland Bakt maakt, voelde zich genoodzaakt te reageren op deze rel voordat 'ie volledig aanbrandt. “Het boek van Maroeska is een kookboek en geen bakboek”, zo reageert een woordvoerder. “Naast haar werk als ontwerper, heeft zij net als de andere kandidaten een liefde voor bakken en koken.” Hmm… wordt ongetwijfeld vervolgd!

Heel Holland Bakt is elke zondag rond 20.30 uur te zien op NPO 1. Maroeska is nog in de race!