Foto: Nick van Ormondt
Foto: Nick van Ormondt

Manfred de Graaf is overleden. De acteur speelde in de jaren 80 en 90 een hoofdrol in de populaire comedyserie Zeg ‘ns Aaa.

De Graaf speelde o.a. in Turks Fruit, en het immens populaire Dagboek Van Een Herdershond. Vanaf 1981 was hij in Zeg ‘ns Aaa te zien, als dokter Hans Lansberg.

Hoewel De Graaf, na het einde van de serie (in 1993), nog vaker terug zou keren op tv (o.a. in Goede Tijden, Slechte Tijden), was de rol van Hans Lansberg zijn bekendste én populairste. Zeg ‘ns Aaa trok op haar hoogtepunt regelmatig meer dan 6 miljoen kijkers, en won in 1984 een Gouden Televizier-Ring. Het is een cliché, maar voor Zeg 'ns Aaa bleef half Nederland écht thuis!
 

More content below the advertising

 

Manfred de Graaf werd in 1939 geboren als Manfred Derman; de zoon van een Roemeense diplomaat. Nadat zijn biologische vader in 1943 werd vermoord, nam hij de achternaam van zijn stiefvader aan. In 2003 werd zijn naam weer officieel terug veranderd.

Cast-reünie

Begin dit jaar bracht Veronica Magazine de cast van Zeg ‘ns Aaa weer bij elkaar, omdat de serie er 25 jaar geleden mee ophield. Hieronder zie je een video van deze bijzondere reünie. Naast De Graaf/Derman is er ook veel aandacht voor de onlangs overleden Sjoukje Hooymaayer, die zijn vrouw dokter Van der Ploeg speelde.

 

 

Theaterproducent Hans Cornelissen, die Hooymaayers televisiezoon Gert-Jan van der Ploeg speelde, heeft goede herinneringen aan zijn tv-stiefvader. Volgens Cornelissen liet de sportieve Derman in zijn contracten opnemen dat hij niet hoefde te werken als er een Elfstedentocht plaatsvond. De acteur reed de Friese schaatstocht uiteindelijk drie keer uit.

Manfred Derman overleed gisteren op 79-jarige leeftijd; de acteur was al langere tijd ernstig ziek. 

More content below the advertising

“Weg met die rotzooi!” Patty Brard – de gloednieuwe presentatrice van Hotter than my Daughter – weet niet wat ze ziet. In de eerste trailer voor de RTL-show valt haar mond meerdere keren open van verbazing.

More content below the advertising

We konden er altijd al extreem om lachen, maar het is toch al weer een tijdje geleden; nu is Hotter than my Daughter ein-de-lijk weer terug op RTL 5. Exit Gordon, enter Patty! La Brard staat voor een gigantische opgave: moeders met modemissers op het rechte pad helpen, vóórdat hun kinderen zich laten onterven.
 

Schaam je!

Zoals we van het programma gewend zijn, krijgen we weer een bonte verzameling wannabe MILFS voorgeschoteld. Dit seizoen zit er zelfs een soort Dracula in. Dat belooft weer gouden tv te worden!

Iets serieuzer

Daarnaast beloofde Patty eerder al dat ze niet alleen uit is op scoren. Natuurlijk hoort dat er een beetje bij met zo’n soort programma, maar ook het verhaal achter de opvallende kledingstijl is belangrijk.

Vanaf woensdag 27 februari zien we de herboren tv-diva Patty Brard voor het eerst in Hotter than my Daughter. Zit jij om 20:30 ook klaar voor de buis?
 

Sinds kort kunnen we weer heerlijk genieten van nieuwe afleveringen van De Luizenmoeder. De serie breekt het ene kijkrecord na het andere, en terecht. Onze favoriete basisschool De Klimop is de thuisbasis voor foute humor en politiek incorrecte grappen van gepanikeerde ouders en gestresste leerkrachten. Wij krijgen er geen genoeg van, daarom hebben we de leukste fragmenten uit seizoen 1 en 2 op een rijtje gezet, zodat je nooit zonder Juf Ank en Directeur Anton hoeft te zitten.

1. We zijn allemaal mensen 

Toen Anton ons er even aan herinnerde dat het niet uit maakt wie je bent of wat je doet: we zijn allemaal mensen. 

 

2. Bijzonder gezin

Juf Ank legt ons even haarfijn uit dat iets niet raar is, alleen maar héééél bijzonder. Subtiele aanpak. 

 

3. Het zwaailicht

Afscheid nemen bestaat niet, maar voor Juf Ank wel. Ze vindt het maar vervelend, al die emotionele ouders die oneindig lang zwaaien naar hun kind, dus is het tijd om er wat aan te doen. Jammer dat niet iedereen het begrijpt. 

 

4. Het emotioneel beladen rugzakje

Heeft Floor nou last van PHPD, 'pijntje hier, pijntje daar', ADHD, ADD, of is ze gewoon nerveus? Het is maar lastig om duidelijk te maken wie nou waar last van heeft, iedereen heeft wel wat en Juf Ank wordt er gek van.  

 

5. Niet jarig vandaag!

Nee: vandaag is niet jouw verjaardag. Kijk maar in de groepsapp of er morgen plek is. Weer heerlijk gevoelig allemaal: genieten.

 

6. Achmed en de curlingouders

Een nieuw kind met een 'onmogelijke' naam én curlingouders die alle problemen van hun kinderen willen oplossen. Juf Ank heeft het maar zwaar op haar eerste dag. 

 

7. Seksuele voorlichting met Juf Ank

Seksuele voorlichting is natuurlijk een beetje ongemakkelijk en lastig. Dat wordt het al helemáál wanneer er een situatie voorbij komt die niet raar is, maar wel héél bijzonder. 

 

8. De harde kak van Anton

Het probleem achter de verstopte wc's is gevonden: Anton. Nu nog even het probleem aanpakken. Van praten hierover wordt hij zichtbaar ongemakkelijk en dat is hilarisch om naar te kijken. 

 
More content below the advertising