Foto: Nick van Ormondt
Foto: Nick van Ormondt

Manfred de Graaf is overleden. De acteur speelde in de jaren 80 en 90 een hoofdrol in de populaire comedyserie Zeg ‘ns Aaa.

De Graaf speelde o.a. in Turks Fruit, en het immens populaire Dagboek Van Een Herdershond. Vanaf 1981 was hij in Zeg ‘ns Aaa te zien, als dokter Hans Lansberg.

Hoewel De Graaf, na het einde van de serie (in 1993), nog vaker terug zou keren op tv (o.a. in Goede Tijden, Slechte Tijden), was de rol van Hans Lansberg zijn bekendste én populairste. Zeg ‘ns Aaa trok op haar hoogtepunt regelmatig meer dan 6 miljoen kijkers, en won in 1984 een Gouden Televizier-Ring. Het is een cliché, maar voor Zeg 'ns Aaa bleef half Nederland écht thuis!
 

Article continues after the ad

 

Manfred de Graaf werd in 1939 geboren als Manfred Derman; de zoon van een Roemeense diplomaat. Nadat zijn biologische vader in 1943 werd vermoord, nam hij de achternaam van zijn stiefvader aan. In 2003 werd zijn naam weer officieel terug veranderd.

Cast-reünie

Begin dit jaar bracht Veronica Magazine de cast van Zeg ‘ns Aaa weer bij elkaar, omdat de serie er 25 jaar geleden mee ophield. Hieronder zie je een video van deze bijzondere reünie. Naast De Graaf/Derman is er ook veel aandacht voor de onlangs overleden Sjoukje Hooymaayer, die zijn vrouw dokter Van der Ploeg speelde.

 

 

Theaterproducent Hans Cornelissen, die Hooymaayers televisiezoon Gert-Jan van der Ploeg speelde, heeft goede herinneringen aan zijn tv-stiefvader. Volgens Cornelissen liet de sportieve Derman in zijn contracten opnemen dat hij niet hoefde te werken als er een Elfstedentocht plaatsvond. De acteur reed de Friese schaatstocht uiteindelijk drie keer uit.

Manfred Derman overleed gisteren op 79-jarige leeftijd; de acteur was al langere tijd ernstig ziek.