Nou jongens; jullie hebben het voor elkaar! Zangeres/TVOH-coach Anouk verdwijnt van Facebook. Dat zegt ze tenminste zelf; haar account is op dit moment nog actief.

Een reden voor Anouks vertrek wordt niet expliciet genoemd, maar lijkt vrij duidelijk. De zangeres plaatste een foto met de woorden ‘Stop Zwarte Piet’ bij de post, dus mogelijk moeten we het in die hoek zoeken.

Article continues after the ad

Anouk plaatste de laatste dagen een paar posts die kritisch waren over zwartgeschminkte Pieten die aanwezig zijn bij het sinterklaasfeest. Zwarte Piet wordt ervaren als een karikatuur op gekleurde mensen, waardoor de roetveegpiet tegenwoordig in opmars is.

Veel mensen houden vast aan de ouderwetse Zwarte Piet en Anouk werd op Facebook bedolven onder de nare opmerkingen (en steunbetuigingen). Of Anouk hierdoor gillend wegrent van Facebook, of besloot om afscheid te nemen met een paar pittige posts is onbekend.

Anouk blijft Insta-famous

De zangeres verwijst alle fans naar Instagram, waar ze vergelijkbare foto’s plaatst, dus misschien was ze Facebook gewoon een beetje beu. Op zich is het geen geheim dat Anouk al jarenlang tegen de ouderwetse Zwarte Piet is, dus dat fans schijnbaar verrast werden door haar foto’s is sowieso nogal raar. Enerzijds vindt iedereen Anouk gaaf omdat ze geen blad voor de mond neemt, behalve als het over iets gaat waar ze zelf anders over denken.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

👻🐒💨 #haveaniceday 💕 Pic by @demarcdegroot

Een bericht gedeeld door anouk (@anouk) op

 

Hup, naar Instagram dus, als je Anouk wilt blijven volgen! Vanavond is ze ook weer te zien in de tweede aflevering van The Voice Of Holland. Hopelijk heeft ze wat meer geluk dan in de première van vorige week.

Foto: RTL/William Rutten