De Britse popzanger George Michael is zondag op 53-jarige leeftijd overleden. Zijn publicist laat weten dat het oud-lid van de band Wham! vredig thuis is overleden.

Article continues after the ad

George Michael is vermoedelijk overleden aan hartfalen. Dat heeft zijn manager Michael Lippman tegen Britse media gezegd. De doodsoorzaak is nog niet officieel vastgesteld, maar de politie meldt dat er geen verdachte omstandigheden zijn. "Tot ons grote verdriet bevestigen we dat onze geliefde zoon, broer en vriend George is overleden, vredig thuis in de kerstperiode'', luidt de officiële verklaring van zijn publicist, die tevens vraagt de privacy van de familie te respecteren. De popartiest kampte al eerder met gezondheidsproblemen.

Last Christmas

Georgios Kyriacos Panayiotou (25 juni 1963, met een Grieks-Cypriotische vader) begon zijn grote succes met het duo Wham! dat hij in 1981 oprichtte met zijn beste vriend Andrew Ridgeley. Binnen een jaar scoorde het tweetal verschillende top tien-hits, waaronder Young Guns en Wake me up before you go go, en de kerstklassieker Last Christmas.

Eigenzinnig talent

De Britse zanger verkocht in dertig jaar meer dan 100 miljoen albums, scoorde ruim twintig nummer 1-hits, werd alom geroemd om zijn enorme muzikale talent en de grootste artiesten stonden in de rij om met hem te werken.

Steunbetuiging

“Ik heb een vriend verloren,” laat Elton John via Instagram weten. De twee zangers waren in de jaren tachtig goed bevriend. In zijn post beschrijft Elton George als ‘de aardigste en meest genereuze persoon die ik heb gekend’. Hij noemt de zanger een briljant artiest en betuigt zijn medeleven met de nabestaanden.

Carpool Karaoke primeur

Ook James Corden reageerde geschokt op het verdrietige nieuws. In 2011 was George Michael een gast van Corden in een vroege versie van Carpool Karaoke (bekijk de video bovenaan de pagina). Daarnaast deelden velen andere celebrity’s hun steunbetuiging via social media.