Martien Meiland, biografie

Het is inmiddels geen geheim meer dat de hypersuccesvolle reailtytster Martien Meiland blind is aan zijn rechteroog na een heftig schaar-ongeluk in zijn jeugd. Op latere leeftijd leek er een oplossing te komen: een zakenman uit India kon wel even een nieuw oog regelen!

Article continues after the ad

Privé mocht enkele passages uit Martiens nieuwste boek publiceren en daarin staat dat hij als kind jarenlang allerlei behandelingen onderging om het oog te redden. Operaties en ziekenhuisopnames, vaak weg van het ouderlijk huis; op een gegeven moment was 'ie er he-le-maal klaar mee. "Toen ik een jaar of twaalf, dertien was, dacht ik: ‘Wat moet ik met die poppenkast? Ik stop ermee’. Had ik acht jaar voor niets lopen klooien."

Een nieuw oog

Op latere leeftijd, na het eerste Franse chateau-avontuur van de bekende fam, belandde Martien bij een interieurwinkel. Zodoende kwam hij samen met een collega in India terecht. Voor de inkoop van spullen. Daar kwam hij in contact met een zakenman, meneer Cupta. "Mijn collega Richard en ik kwamen daar voor de inkoop. Ik leerde meneer Cupta kennen tijdens een etentje." Martien kan het zich nog heel goed herinneren. "'Wat is er aan de hand met je oog', vroeg hij." Nou, toen kwam deze meneer Cupta met een wel erg bijzonder voorstel.

'Dat kán toch helemaal niet?'

Martien praatte Cupta vervolgens bij over het schaar-ongeluk. Nou, wat blijkt: de man had ook gewoon een oogziekenhuis in Delhi. Hij wilde Martien graag aan een nieuw werkend oog helpen. De kasteelheer was in eerste instantie helemaal verbaasd. "Ik zeg: 'Ik krijg van jou een nieuw oog? Dat kán toch helemaal niet?'" `Nou, wel dus. Helaas mocht het niet baten. Martien moest de hele dag allerlei onderzoeken doen en kreeg nog dezelfde avond de uitslag: de spieren achter dat blinde oog (waar hij alleen nog maar licht mee kan zien) waren zo slap geworden, dat ze niet meer een nieuw oog konden 'dragen'...

Je kunt het boek van Martien alvast bestellen op - je raadt het nooit - hetboekvanmartien.nl.