Zack Snyder legt zijn werkzaamheden als regisseur van superheldenfilm Justice League neer om de dood van zijn dochter te kunnen verwerken. Avengers-regisseur Joss Whedon neemt het stokje over.

Zelfmoord 20-jarige dochter

Snyder verloor zijn dochter Autumn in maart. In eerste instantie kozen hij en zijn vrouw Deborah (de producent van de film) ervoor om de zelfmoord van de 20-jarige uit de publiciteit te houden. Alleen een kleine groep vrienden en familie wist van haar overlijden. De productie van Justice League werd toen twee weken stopgezet.

Snyder trekt zich terug

Nu stopt Snyder toch definitief. Hij verklaart tegenover The Hollywood Reporter dat hij zich eerst volop zijn werk stortte. "Ik dacht dat ik mijn gedachten kon verzetten door mij volledig met werk bezig te houden." Toch is hij van gedachten veranderd. “Ik heb besloten mij terug te trekken uit de film om bij mijn familie te zijn, bij mijn kinderen die mij echt nodig hebben. Ze hebben het allemaal heel moeilijk. Ik heb het heel moeilijk”, aldus de regisseur.

Joss Whedon

Joss Whedon, die ook Marvels The Avengers en Avengers: Age of Ultron regisseerde, zal Snyders taken overnemen. Whedon was al eerder betrokken bij het project en schreef zelfs al een aantal scènes voor Justice League. De regisseur gaat een paar daarvan filmen en zal ook voor een groot deel van de post-productie verantwoordelijk zijn. Vorige maand werd er tevens aangekondigd dat hij een Batgirl-film gaat maken voor Warner Bros en DC. 

Onder anderen Henry Cavill, Ben Affleck en Gal Gadot keren in Justice League terug als Superman, Batman en Wonder Woman. 

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.